Wenger spreman ponuditi Walcotta i novac za Edina Džeku

Wenger spreman ponuditi Walcotta i novac za Edina Džeku

50
0
PODIJELI

 

Zbog toga već u januaru planira dovesti novog igrača na ovoj poziciji u koju se, prema otočkim medijima, savršeno uklapa Edin Džeko, bh. reprezentativac i igrač Manchester Cityja.Wenger je spreman žrtvovati Thea Walcotta, koji je u posljednjoj godini ugovora, i dati ga za Edina Džeku. Prema tvrdnjama otočkih medija, Manchester City će tražiti i novac ukoliko Arsenal želi Dijamanta vidjeti na Emiratesu.

 

Džeko nije u prvom planu Roberta Mancinija ove sezone. U deset ligaških utakmica, bh. reprezentativac je bio starter u tri. Međutim, to ga nije spriječilo da bude prvi strijelac Građana.

 

Iako je City još uvijek neporažena ekipa u Premiershipu, pritisak na Roberta Mancinija je sve veći, posebno zbog slabih igara u Ligi prvaka, gdje imaju male šanse za prolazak dalje. Ukoliko Džeko napusti City, Mancini će opet na rapolaganju imati tri vrhunska igrača (Mario Balotelli, Carlos Tevez i Kun Aguero), a dolaskom Walcotta, Građani bi imali više opcija po krilima.

 

Wenger je u posljednjih nekoliko sezona prodao nekoliko igrača trenutnim engleskim prvacima. Prema Etihadu su otišli Gael Clichy, Kolo Toure, Samir Nasri i Emmanuel Adebayor zbog čega otočki mediji smatraju da on u ovom slučaju ima prednost u pregovorima.

 

City je prije 18 mjeseci potrošio 27 miliona funti na dovođenje Džeke iz Wolfsburga.