“VAR ubija nogomet”: U Premiershipu poništena čak 22 pogotka zbog milimetarskih ofsajda

Preporučujemo

Ove sezone VAR je poništio čak 22 pogotka u engleskom Premiershipu zbog milimetarskih ofsajda, a treneri i igrači, kako bivši tako i sadašnji, složni su da je korištenje videotehnologije naštetilo nogometu.

“VAR treba hitnu promjenu, ne može se zbog nekoliko milimetara uskraćivati nekome radost. Mislim da se pravilo ofsajda mora promijeniti i da treba glasiti da napadač nije u nedozvoljenoj poziciji ukoliko je bilo kojim dijelom tijela iza pretposljednjeg odbrambenog igrača”, rekao je nekadašnji trener Graeme Souness.

Nekadašnja zvijezda Liverpoola Jamie Carragher se složio s njim.

“Zbog VAR-a je manje pogodaka”, poručio je Carragher.

“Imam prilčno dugu listu apsurda VAR-a, ali nikada nisam to komentarisao, ni kada te odluke idu u našu korist, ni kada idu protiv nas. Neka o tome brinu velike sudije, veliki šefovi. Svakog vikenda se pravi zbrka. Nadam se da će iduće sezone biti bolje”, rekao je menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola.

“Uvjeravaju nas da je VAR učinio nogomet boljim. I ja sam vjerovao u to jer bi bilo pogrešno biti protiv tehnologije. No, problem nastaje kada zbog nekoliko nebitnih milimetara arbitri ponište pogodak”, izjavio je menadžer Crystal Palacea Roy Hodgson.

A šta o VAR-u misle igrači najbolje ilustruje komentar kapitena Wolvesa Conora Coadyja.

“Ovo je smiješno. VAR ne funkcioniše, nije mi jasno kakve se odluke donose. VAR ubija nogomet, niko ga ne voli”, poručio je Coady.

(RTV GLAS DRINE/KLIX)

Najnovije

spot_img