Uzdah olakšanja za Miralema Pjanića

Preporučujemo

Miralem Pjanić je zbog povrede morao napustiti utakmicu Juventus – Brescia nakon što je u igri proveo svega sedam minuta.

Maurizio Sarri je planirao odmoriti Pjanića, ali mu jedao priliku za igru u drugom dijelu. Bh. reprezentativac je u ušao u 65. minuti, a zamijenjen je sedam minuta kasnije.

Odlični veznjak se povrijedio prilikom jedne intervencije, osjetio je bol, te je Sarri ekspresno reagovao te ga izveo iz igre kako bi se spriječila teža povreda.

Pjanić je jutros na klinici J Medical obavio ljekarski pregled, a nekoliko sati kasnije stigli su i rezultatu. Svi u Juventusu i reprezentaciji BiH mogu odahnuti jer se ne radi o težoj povredi.

 Iz medicinske službe torinskog kluba saopšteno je kako nije došla do istegnuća mišića već da je 29-godišnjak osjetio umor u aduktoru desne noge. Njegova sitaucija će biti detaljno praćena i narednih dana.

Pjanić je ove sezone već u nekoliko navrata imao problema s aduktorom. Ista nevolja ga je zadesila u septembru, oktobru i novembru, ali bi spreman dočekao naredni meč nakon što bi odmorio nekoliko dana.

Pjanić će u slučaju da ne bude novih povreda spreman dočekati martovski baraž za Euro. Nepoznato da li će konkurisati za utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Lyona 26. februara.

(RTV GLAS DRINE/SPORTSPORT.BA)

Najnovije

spot_img