Utakmice reprezentacije BiH možda nećemo vidjeti do 2021. godine

Preporučujemo

Većina reprezentativnog nogometa možda se neće igrati do 2021. godine zbog ograničenja putovanja usljed pandemije koronavirusa i potrebom da se klupskim takmičenjima pruži prilika za nastavak sezone, rekao je jedan od FIFA-inih potpredsjednika.

Victor Montagliani, Kanađanin koji je predsjednik upravnog tijela za Sjevernu i Srednju Ameriku i Karibe (CONCACAF), vodio je radnu grupu FIFA-e koja formuliše planove za bavljene posljedicama nogometa koji je u velikoj mjeri isključen od prošlog mjeseca.

FIFA je već otkazala reprezentativne utakmice koje su se trebale igrati u martu i junu. Predsjednik CONCACAF-a Montagliani vjeruje kako bi prozori u septembru, oktobru i novembru za utakmice reprezentacija također mogli biti ukinuti.

“Mislim da bi to mogao biti izazov, ne toliko zbog zdravstvenih problema širom svijeta i različith stepeni pripavnosti, već i opredjeljenja za međunarodna putovanja čim se vratimo. Mislim da je domaći nogomet prioritet. Septembar je još uvijek u igri, ali želio bih reći da nisam siguran da je tako na čvrstoj podlozi kako se stvari trenutno kreću”, rekao je.

Povratak navijača na stadione mogao bi zavisiti od spremanja vakcine za Covid-19, a to može biti tek u 2021. godini.

“Ako dobijemo zeleno svjetlo za igranje nogometnih utakmica, sumnjam da će prvi mečevi biti s navijačima. Jednostavno to ne vidim. Mislim da bi to značilo veliki rizik. Prilično sam siguran da će to biti postupni pristup, baš kao i ostalo društvo, u smislu da se mi ovdje pokušavamo vratiti u normalu”, rekao je Montagliani.

Najnovije

spot_img