Utakmica Belgija-BiH: Odbijeno više od dvije hiljade zahtjeva za ulaznice

Utakmica Belgija-BiH: Odbijeno više od dvije hiljade zahtjeva za ulaznice

301
0
PODIJELI

Više od dvije hiljade navijača iz naše zemlje a koji su željeli ići na utakmicu BiH-Belgija koja se igra 3. septembra, to neće moći. Riječ je o jednoj od presudnih utakmica u kvalifikacijama za EURO 2016., koju će naša selekcija odigrati u Briselu.

Fudbalski savez BiH zaprimio je od Fudbalske asocijacije Belgije ukupno 3.800 ulaznica po cijeni od 30 eura za sektor gdje će biti smješteni navijači reprezentacije BiH.

Savez je putem posebno otvorene email adrese, a prema uputstvu i internim pravilima uspostavio proceduru apliciranja koja je trajala do 31. jula, do kada je zaprimljeno ukupno 5.854 zahtjeva za ulaznice. Aplikacije koje su dostavljene nakon ovog datuma nisu prihvaćene ni razmatrane.

Na osnovu broja zaprimljenih ulaznica od strane FA Belgije (3.800) i pristiglih aplikacija (5.854) evidentno je da traženi broj daleko premašuje raspoloživo stanje ulaznica, odnosno da je dostavljeno 2.054 aplikacije više u odnosu na broj ulaznica.

Shodno toj činjenici, a nakon detaljnog pregleda i analize svake pristigle aplikacije, sačinjen je finalni spisak aplikanata sa brojem odobrenih ulaznica, uvažavajući slijedeće kriterije: kompletiranost aplikacije (fotokopije identifikacionog dokumenta (pasoša) i spisak navijača/putnika sa potrebnim podacima, definisani broj ulaznica po aplikantu, datum podnošenja aplikacije, navode iz Fudbalskog saveza BiH.

Nadležna služba Fudbalskog saveza BiH poslala je obavijest o odobrenim /neodobrenim ulaznicama svakom aplikantu.

Iz našeg saveza zahvaljuju na razumijevanju onih koji nisu uspjeli dobiti ulaznice, te se nadaju da će, kao i do sada dostojanstveno i na korektan način bodriti ”Zmajeve” do konačne pobjede.