PODIJELI

Drina iz Zvornika je već u zimskoj pauzi pretrpila određene igračke promjene, jer je njihov najbolji igrač Edin Rustemović napustio klub i potpisao za Sarajevo. Uzgred, najavio je i tužbu protiv svog bivšeg kluba, jer mu nije izdao ispisnicu, a ugovor mu je istekao.

Međutim, Zvorničani imaju još dosta problema, a na posljednjoj sjednici Uprave ovog kluba članovi nisu donijeli očekivane odluke u smislu najavljene prekretnice i promjena u samoj organizaciji.

Mimo svih očekivanja za trenera ekipe su ostavili Dragana Mićića, pa će Drina na proljeće biti jedina ekipa u Premijer ligi bez licenciranog stručnjaka.

Taj problem će vjerovatno pokušati premostiti tako što će u svakom meču “posuđivati” licencu nekog drugog trenera, a za tu “uslugu” morat će plaćati 500 KM.

Zbog istog problema, sarajevski Željezničar nedavno je taj problem riješio tako što je svog dosadašnjeg trenera Admira Adžema zamjenio za Almira Memića.

Drinu je u finišu prvenstva ozbiljno tresla kriza, u posljednjih šest utakmica nisu ostvarili pobjedu. Zanimljivo je da su se članovi Uprave složili da idalje daju podršku Mićiću, ali u slučaju prvog kiksa bit će odmah smijenjen!