U Madridu i Torinu žele Edina Džeku

U Madridu i Torinu žele Edina Džeku

42
0
PODIJELI
edin dzeko

Ekipa Manchester Cityja će narednog ljeta krenuti u pojačavanje svoje momčadi. Ne treba dodatno naglašavati da će bogati vlasnici kluba sa Etihada odriješiti kesu da bi omogućili stručnom štabu kvalitetnu trgovinu.

Ipak, Građani će se morati riješiti nekih igrača koji bi činili opterećenje za budžet. Već duže vrijeme se govori kako je i naš Edin Džeko jedan od igrača koji će napustiti Manchester City, a ukoliko do toga i dođe, zainteresovanih za njegove usluge zasigurno neće manjkati.

Talijanski mediji navode kako se za usluge našeg Edina Džeke interesuju španski Atletico Madrid te aktuelni prvak Italije, Juventus. Od ranije je poznato da Džeku na svom radaru ima i Borussija Dortmund.
Baš kao i Milioneri i Atletico će u narednom prelaznom roku najvjerovatnije ostati bez svog glavnog napadača. Radamel Falcao je na meti svih većih evropskih klubova i njegov odlazak je gotovo siguran, a u Madridu smatraju kako bi upravo naš napadač bio dostojna zamjena za Kolumbijca.
Sa druge strane, Antonio Conte je od svog dolaska na klupu Stare dame u konstantnoj potrazi za vrhunskim napadačem, a u prilog tvrdnjama Calcio Newsa govori i činjenica da se Juventus i ranije raspitivao za usluge našeg Edina Džeke.