U Innsbrucku “narodnjački dernek” povodom gostovanja Zmajeva

U Innsbrucku “narodnjački dernek” povodom gostovanja Zmajeva

30
0
PODIJELI

U Innsbruck (Austrija), u kojem će u srijedu biti odigrana prijateljska utakmica Egipat – Bosna i Hercegovina, od sutra stići više hiljada navijača bh. nogometne reprezentacije, iseljenika iz brojnih zemalja Evrope.
I lokalno stanovništvo priprema se za njihov dolazak, kako su istakli, jer uvijek je bučno kada se Balkanci okupe na nekom mjestu.

Istakli su da to znaju jer oko 10 posto stanovništva Innsbrucka sačinjavaju doseljenici od kojih su mnogi i državljana BiH, Srbije i Hrvatske…

U srijedu bučno će sigurno biti na i oko stadiona “Tivoli”, ali i u pojedinim ugostiteljskim objektima u Innsbrucku.

U jednom od njih tako će se zbog dolaska velikog broja navijača BiH održati i “narodnjački dernek”, gdje će goste uživo zabavljati balkanski “folkeri” Enes Begović i Elvira Rahić.

Tim povodom u Innsbrucku na brojnim mjestima izljepljeni su plakati koji pozivaju navijače BiH da dođu na spomenuti koncert.

Utakmica Egipat – BiH igra se u srijedu, 5. marta, od 18:30 sati na stadionu “Tivoli”, kapaciteta 30.000 sjedećih mjesta. Bit će to prvi meč reprezentativcima BiH u ovoj godini u kojoj će po prvi put nastupiti na svjetskom prvenstvu.

Uoči susreta sa Egipćanima okupljanje bh. reprezentativaca selektor Safet Sušić zakazao je danas do 18 sati u hotelu “Austria Trend” u Innsbrucku. Jedini trening prije susreta reprezentativci BiH imat će na “Tivoliju” sutra od 17:30 sati.