Teočanin Benjamin Bešić je nova zvijezda francuskog fudbala

Preporučujemo

Benjamin Bešić (18), čiji su roditelji rođeni u Teočaku, prošle godine je potpisao profesionalni ugovor sa francuskim prvoligašem Strasbourgom kao najtalentovaniji fudbaler u akademiji ovog slavnog francuskog kluba.

Ove sezone čini se da je Bešić u prvim planovima trenera Thierry Laureya, jer je od prve minute igrao u obje pripremne utakmice Strasbourga, a pri tome je postigao i pogodak u meču protiv Metza.

„Strasbourg je ispunio sve moje želje i moj dječački san se počinje ostvarivati. Uslovi za razvoj mladog fubalera u Strasbourgu su odlični, tako da ne mislim u skorije vrijeme napuštati klub“, kazao je Bešić u razgovoru za RTV Glas Drine.

Na naše pitanje vezano za fudbalsku reprezentaciju BiH, Bešić je odgovorio:

„Iako sam rođen u Francuskoj, iako mi je ta zemlja sve dala, moj san je da zaigram za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Još od malih nogu pratim utakmice BiH i želim da jednog dana nastupam za svoju domovinu. Još me niko nije kontaktirao iz NS BiH, ali se nadam da ću u budućnosti biti reprezentativac BiH“, kazao nam je Bešić, koji ima bh. pasoš i koji je već pozivan na kampove mlađih uzrasta francuskih nogometnih reprezentacija.

Bešić nam je rekao da je posebno vezan za Teočak, rodno mjesto njegovih roditelja i da voli taj kraj, ali da nije dolazio nekoliko godina zbog klupskih obaveza.

Mi Benjaminu, kojem je uzor Karim Benzema, želimo mnogo sreće i uspjeha u budućoj karijeri, uz nadu da će NS BiH imati sluha za mlade i talentovane fubalere, kakav je Bešić i da ćemo ga uskoro gledati u dresu fudbalske reprezentacije BiH.

Najnovije

spot_img