Talentovani fudbaler Drine Ermin Musić: „Nadam se da ću ponovo igrati za...

Talentovani fudbaler Drine Ermin Musić: „Nadam se da ću ponovo igrati za reprezentaciju BIH“ (FOTO)

1437
0
PODIJELI

Sedamnaestogodišnji Ermin Musić, fudbaler Drine, jedan je od najperspektivnijih fudbalera na području zvorničke općine.

Iako ima samo 17 godina, ovaj talentovani fudbaler je već ubilježio nekoliko nastupa za U-17 reprezentaciju BiH, te time na sebe skrenuo pažnju nekoliko evropskih fudbalskih klubova, među kojima se ističe bečki Rapid, jedan od najslavnijih klubova u Austriji.

Ermin je počeo da trenira fudbal još 2003. godine i do sada je prošao sve kategorije zvorničke Drine, a od ove sezone trenira i igra za prvi tim.

Musić kaže da je za njegovu karijeru najzaslužniji trener Aco Kostić:

„ To je čovjek koji je od mene napravio fudbalera. Uvijek je bio tu da mi da podršku, savjet“, kaže Ermin.

Odlične igre u kadetskom timu Drine, nisu prošle nezapaženo, pa je 2013. godine na Musićevu adresu stigao i poziv selektora kadetske reprezentacije BiH , Sakiba Malkočevića.

„ To je bio vrhunac moje dosadašnje karijere. Nastupao sam u mečevima protiv Makedonije i Crne Gore i to je nešto što nikada neću zaboraviti. Igrati za svoju domovinu je velika čast i obaveza , a kada istrčite u dresu sa državnim grbom pred najbolje navijače na svijetu, osjećaj je neopisiv“, kaže Musić, koji dodaje da se nada da će i u budućnosti nositi dres reprezentacije BiH.

Iako je njegova fudbalska karijera tek na početku , Ermin je već igrao sa ili protiv nekoliko vrhunskih fudbalera. Ipak na njega su najveći utisak ostavili bivši nogometaš Sevilje i reprezentacije BiH Miroslav Stevanović, te Dino Rustemović, prvotimac Sarajeva.

Musić je dodao da je veliki fan madridskog Reala, a fudbalski uzor mu je Sergio Ramos.

Nermin Avdičević