Sušić izrazio zadovoljstvo odlukom Kolašinca

Sušić izrazio zadovoljstvo odlukom Kolašinca

44
0
PODIJELI

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić izrazio je zadovoljstvo nakon što je Sead Kolašinac dao pristanak da igra za reprezentaciju BiH.

Predsjednik N/FSBiH Elvedin Begić obavio je u Gelsenkirchenu razgovore sa Kolašincem, nakon čega je ovaj fudbaler Schalkea dao pristanak da u budućnosti nosi dres Zmajeva.

“Momak ima samo 20 godina, a već je praktično standardan u Schalkeu. Prošle sezone je uglavnom bio starter, a ove će se sezone ustaliti u prvom timu”, kazao je Sušić za Sport.ba.

“Igrač koji je standardan u Bundesligi, u jednom takvom klubu kakav je Schalke, mora biti pojačanje za reprezentaciju. On je 1993. godište i mi ćemo u njemu dobiti igrača na najmanje deset godina. To je velika stvar”.

Pape vjeruje kako će Kolašinac još napredovati kao igrač

“Velika je stvar biti standardan u Bundesligi i Ligi prvaka u jakoj ekipi u njegovim godinama. On će se još razvijati, učiti i biti još bolji”.

Selektor BiH vidi Kolašinca na poziciji lijevog beka u reprezentaciji.

“On može da igra na pozicijama lijevog beka i stopera. Možda mu za stopera fali malo visine. Kada sredi papire ja ga vidim u našem timu na poziciji lijevog beka, jer smo do sada tu koristili Senada Lulića i Sejada Salihovića, koji su ipak više orijentisani prema napadu”, dodao je Safet Sušić na kraju razgovora.