Stručni štab reprezentacije BiH: Nećemo moći računati na Kolašinca u utakmicama baraža

Preporučujemo

Sead Kolašinac u utakmicama baraža Lige nacija za plasman na Evropsko prvenstvo neće biti na raspolaganju selektoru reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušanu Bajeviću.

Fudbaler Arsenala prošlog je vikenda obnovio povredu ramena i nakon samo 14 minuta morao napustiti igru u utakmici protiv Evertona. Nastupio je nakon više od jednog mjeseca pauze, a sada ga čeka novi oporavak.

“Skeptični smo. Selektor Dušan Bajević je razgovarao sa Seadom Kolašincem i čeka ga optimalno šest sedmica oporavka ili u najboljem slučaju četiri sedmice. Riječ je o obnovljenoj povredi ramena i to praktično znači da na njega, nažalost, nećemo moći računati u baražu”, potvrdili su iz stručnog štaba reprezentacije BiH, prenose Nezavisne.

Zmajevi 26. marta u Zenici dočekuju Sjevernu Irsku u polufinalu baraža Lige nacija, odnosno u slučaju prolaza u finalu, takođe pred domaćim navijačima, boljeg iz duela Irska – Slovačka. Upitan je i Senad Lulić, čiji oporavak nakon hirurške intervencije na nozi takođe ne teče dobro. Od povrede se oporavlja i Rade Krunić.

“Naravno da nije dobro kada važnu utakmicu ili utakmice dočekujete bez trojice igrača kakvi su Krunić, Kolašinac i Lulić. Međutim, koga nema – bez njega se mora. Imamo, naravno, plan B. U krajnjem slučaju na poziciji Seada Kolašinca u nekim utakmicama imali smo Eldara Čivića. Rješenje moramo imati i naći ćemo ga sigurno”, dodaju iz Bajevićevog tabora.

Uporedo sa praćenjem zdravstvenog biltena igrača, struka Zmajeva konstantno vrši analize protivnika.

“Bez obzira na sve probleme sa kojima se susrećemo, i dalje smatramo da smo kvalitetniji od Sjeverne Irske i vjerujemo da uz dozu sreće i kvalitet koji imamo možemo do cilja”, kažu iz stručnog štaba Zmajeva.

(RTV GD/SC Sport)

Najnovije

spot_img