Šta je obilježilo derbi: Puno prekida, bakljade i pobjeda Sarajeva

Šta je obilježilo derbi: Puno prekida, bakljade i pobjeda Sarajeva

42
0
PODIJELI

 

 

Plavi su nakon vodstva domaćih imali dvije dobre prilike, ali ih nisu pretvorili u pogodak.Statistički gledano, nakon ovog okršaja, timovi sa Koševa i Grbavice imaju po 30 pobjeda, dok je 40 dvoboja završeno bez pobjednika.

 

Osvajanjem kompletnog plijena izabranici Dragana Jovića ostali su usamljeni na vrhu tabele sa 29 bodova. Prvi pratilac i najljući rival ima tri boda manje, ali i nešto lakši raspored do kraja jesenjeg dijela prvenstva. Međutim, u bordo svlačionici vjeruju da će im ova pobjeda dati dodatni poticaj u borbi za naslov prvaka.

Inače, 100. derbi vječitih možda nije bio na očekivanom nivou. Ipak, svaka je utakmica Sarajeva i Željezničara opterećena velikim bodovnim ulogom, a na kraju se sve zaboravlja osim rezultata. Tim sa Koševa slavio je pobjedu i to ostaje kao činjenica za nastavak prvenstva, premda su Plavi ostavili izuzetno dobar dojam.

 

Sigurno je da će ova dva kluba voditi bitku za naslov prvaka. I Sarajevo i Željo imaju pravo na najveće ambicije, apsolutno. Također, utakmicu na Koševu obilježio je veliki broj prekršaja, prekida, situacija u kojima se ne igra nogomet. Navijači sa sjeverne i južne tribine pripremili su velike bakljade.

 

Pristalice oba kluba u velikom broju stigli su na najveći bh. stadion i podržali su svoj klub. Vratili su miris spektakla. O sucima se uvijek puno priča uoči i poslije derbija.

 

Glavni djelitelj pravde Elmir Pilav sa pomoćnicima dobro je odradio svoj posao.