Sjajne košarkašice BiH pobijedile i Tursku za plasman u narednu fazu

Preporučujemo

Ženska košarkaška reprezentacija BiH pobijedila je Tursku u meču 2. kola grupne faze Eurobasketa rezultatom 64:54 te tako ostvarila veliki uspjeh i osigurala plasman minimalno u osminu finala.

Naše košarkašice odlično otvaraju meč i već na početku dolaze do vodstva od 11:2, a treba reći da je prva četvrtina protekla u velikom broju promašaja s obje strane. Na kraju prve dionice rezultat je glasio 17:8 za bh. tim.

Za razliku od prve, druga četvrtina je u potpunosti pripala Turkinjama, a naš tim je u problem ušao u 13. minuti kada je Jonquel Jones dobila treći ličnu grešku.

To su turske košarkašice iskoristile, zaigrale su puno slobodnije u napadu i ubrzo došle do poravnanja te se vratile u meču. Ipak, na poluvremenu je naš tim ipak imao minimalnu prednost od 27:26.

Treća dionica opet je pripala igračicama iz Turske koje su došle do preokreta i pred posljednju dionicu imale su šest poena prednosti, no u posljednjoj četvrtini naše igračice su zaigrale sjajnu odbranu, popravile učinak u napadu i napravile preokret.

Već na početku odlučujuće četvrte dionice naše igračice su došle do poravnanja, a nošene sjajnom Jonquel Jones došle su do preokreta, vodstva i kasnije mirno priveli meč kraju.

Naredni meč naše košarkašice igraju u nedjelju, također od 12 sati, a protivnik će biti Slovenija koja će danas od 15:00 sati igrati protiv Belgije. To bi vrlo vjerovanto trebao biti i duel za prvo mjesto u grupi.

Prvoplasirane selekcije iz četiri grupe će izboriti plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije igrati osminu finala. Ekipe koje zauzmu posljednje mjesto u grupama odmah završavaju takmičenje. Finalni susret je na rasporedu 27. juna.

Najnovije

spot_img