Sapnjak Dževad Hamzić želi stopama Vedada Ibiševića

Sapnjak Dževad Hamzić želi stopama Vedada Ibiševića

1134
0
PODIJELI

Na pripremama U19 reprezentacije BiH među dvadesetak kantidata bio je i Dževad Hamzić, “Amerikanac” bh. korijena. Plavokosi veznjak najbolji je igrač omladinske ekipe St.Louis Gallagher i s takvom reputacijom i preporukama skauta iz Amerike je stigao na okupljanje U 19 reprezentacije u Zenici, piše fokus.ba.

Toni Karačić, selektor jedne od najuspješnijih selekcija u NSBiH u trening kampu, popularnom “Zmajevom gnijezdu” testirao je i tražio kandidate za idealnu postavu koja će igrati elitni krug kvalifikacija narednog mjeseca u Francuskoj.

– Ponosan sam što sam bio u kampu sa najboljim igračima. Impresioniran sam ambijentom, radom, profesionalnim odnosom svih u reprezentaciji. Posebno kako su selektor Karačić, zatim njegovi asistenti Ahmed Kečalović i Goran Brašnić, te doktor i maser ozbiljno radili i prenosili iskustva na nas. Meni je to novo i jako puno sam naučio, kaže mladi Hamzić.

Redovno prati igre reprezentativnih selekcija BiH, i kaže kako BiH ima odlične igrače. Naravno, ima i omiljenog Zmaja…

“Ja se nadam da će i moj put krenuti trasom koju je trasirao Vedad Ibišević, najbolji igrač Herthe i dugogodišnji reprezentativac BiH. I Vedo je fudbalsku karijeru počeo graditi iz Sent Louisa. Svi smo mi ponosni na njega i njegov uspjeh, što svakom igraču u Americi daje motiv da i on može jednog dana postati novi Vedo. Također me sretnim čini da BiH ima Zmajeve kakvi su Džeko, Pjanić, Ibišević, Đurić… – kazao je Dževad Hamzić, nogometaš američke ekipe St. Louis Gallagher i potencijalni bh. reprezentativac.

Hamzić je nedavno bio učesnik nogometnog kampa slavnog Milana u Čikagu i odabran među dvojicom igrača koji su zadovoljili kriterije za novi poziv i kamp koji će ponovo biti tokom proljeća.

Ima još jedna poveznica koja Hamzića približava Vedi. Dževad je Podrinjac, porijeklom iz Sapne. Taj dio BiH dao je dosta poznatih nogometaša, poput već pomenutog Ibiševića, zatim Pjanića, Muratovića, Salihovića, Đurića, Stevanovića. A. Hamzića, Berbića, Junuzovića…

Zanimljivo da je i Dževadom otac Džemil Hamzić svojevremeno bio dobar nogometaš, te je devedesetih godina nastupao za nekoliko njemačkih “oberligaša”.

 (Radio Glas Drine/spotske.ba)