Ronaldo NIJE dao 7 miliona za Nepal!

Ronaldo NIJE dao 7 miliona za Nepal!

99
0
PODIJELI

Organizacija “Save the Children”, čiji je CR7 ambasador, demantovala je vijest o tome da je Portugalac uplatio sedam miliona evra za stradale u katastrofalnom zemljotresu.

Vijest o velikodušnosti jednog od najboljih fudbalera sveta svih vremena i drugog najplaćenijeg sportiste na svijetu, Kristijana Ronalda, obišla je planetu brzinom svjetlosti.

“Ronaldo je uplatio sedam miliona evra za nastradale u katastrofalnom zemljotresu koji je pogodio Nepal i odneo više od 7.000 života”.

Ovako je glasila vijest koju je prvobitno objavio francuski magazin “So Foot”, potom prenijeli vodeći španski dnevnici, prije svih “Marca” i “As”, a kasnije taj talas pronio se svim meridijanima.

Međutim, ispostavilo se da je to – netačno.

Iako su tvorci ove vijesti tvrdili da je Ronaldo izabrao da uplati baš sedam miliona evra zbog broja koji nosi na dresu, portparolka humanitarne organizacije čiji je Ronaldo član, “Save the Children”, morala je da se oglasi u javnosti i to demantuje.

“Nedavni izveštaji o Ronaldovom doprinosu nastradalima u Nepalu, preko organizacije ‘Save the Children’, nisu tačni”, rekla je i dodala da je sjajni sportista i veliki humanitarni radnik pomogao, ali na druge načine.

“On je upotrijebio svoj glas i uticaj, svoju globalnu popularnost, kako bi ukazao na probleme ranjive dece širom svijeta i podigao kolektivnu svijest o tome da je njima pomoć neophodna, računajući i djecu u Nepalu”.

Uistinu, Ronaldo je na svojim Facebook i Twitter profilima, a prate ga desetine miliona ljudi, apelovao na to da se pomogne najugroženijima.

Ni fudbaler, ni portparolka organizacije, nisu govorili o tome koliko je sam Ronaldo uplatio, samo je demantovano da se radi o sumi od sedam miliona evra.

Magazin “Forbs” procijenio je Ronaldovu zaradu prošle godine na 69 miliona evra, a od ranije je poznato da je Portugalac novcem pomagao porodice poginulih u katastrofalnom cunamiju koji je 2004. godine pogodio Indoneziju i još nekliko zemalja koje izlaze na Indijski okean, kao i da aktivno učestvovao u mnogim humanitarnim akcijama, globalne i lokalne prirode.

Prošle sezone, Ronaldo je platio oko 70.000 evra za operaciju desetomjesečne bebe, što je bio samo jedan takav slučaj u nizu, klubovi u Portugalu, ali i ostalim delovima svijeta, od njega često dobijaju sportsku opremu, ali vijest o tome da je uplatio sedam miliona evra za stanovnike Nepala – nije tačna.