Robert Lewandowski je novi fudbaler Barcelone!

Preporučujemo

Saga oko poljskog napadača Roberta Lewandowskog je čini se konačno završena.

Već sedmicama špekuliše se o tome da Lewandowski želi napustiti Bayern što je na kraju sezone javno i priznao. Međutim, Bayern je odbijao da proda Poljaka koji ima još godinu dana ugovora.

Lewandowski se povezuje ponajviše s Barcelonom iako su i drugi klubovi pokazali interes za njega. No, od starta Poljak je bio jasan, a to je da karijeru nastavi u dresu Barcelone.

Ipak, Bayern nije popuštao i odbio je dvije ponude katalonskog kluba, a prije nekoliko dana Lewandowski se pojavio i na pripremama minhenske ekipe za novu sezonu.

Međutim, svima je bilo jasno koliko Lewandowski želi da ide i čini se da mu se želja konačno ostvarila.

Naime, u ranim jutarnjim satima ugledni novinari Fabrizio Romano, Gerard Romero i Gianluca Di Marzio objavili su da je sve gotovo i da je Lewandowski novi fudbaler Barcelone.

Navodno, Bayern je konačno pristao na ponudu Barcelone da proda Lewandowskog i veoma brzo očekuje se da klubovi potvrde transfer poljskog napadača na Camp Nou.

Barcelona će platiti fiksno 45 miliona eura za Lewu, dok će preostalih pet miliona eura biti isplaćeno kroz bonuse. Također, Lewandowski će s Barcelonom potpisati saradnju na tri godine.

Očekuje se da Poljak u nedjelju doputuje u Barcelonu, a za ponedjeljak su već zakazani ljekarski pregledi i zvanično predstavljanje na stadionu katalonskog kluba.

Nakon dolazaja Raphinhe, Francka Kessieja, Andreasa Christensena i Ousmanea Dembelea jasno je da je Lewandowski najveće pojačanje Barcelone u ljetnom prelaznom roku.

(RTV GD/sportsport.ba)

Najnovije

spot_img