Real Madrid ponovo najbogatiji na svijetu

Preporučujemo

Španski gigant Real Madrid ponovo se nalazi na tronu, odnosno na vrhu liste od 20 najbogatijih fudbalskih klubova svijeta, javlja BBC.

Real je tako prestigao Mančester Junajted zahvaljujući rekordnom prihodu koji je iznosio 750,9 miliona evra. Crveni đavoli su pali na treće mjesto, a drugo mjesto zauzma Barselona, čime prvi put od sezone 2014/2015 dva španska klub drže prvo i drugo mjesto.

Ukupni prihodi 20 najbogatijih klubova svijeta su porasli za 6 odsto na 8,3 milijarde dolara u sezoni 2017/2018, što je novi rekord.

U top 10 se nalazi čak šest engleskih klubova, što je takođe novi rekord.

Razlika između dva vodeća kluba je druga najveća dosad i iznosi 60,5 miliona evra.

Real Madrid je treći put zaredom osvojio Ligu šampiona savladavši Liverpul rezultatom 3:1 u finalu odigranom u Kijevu u maju prošle godine. To je kraljevskom klubu pomoglo da se probije na prvo mjesto liste na kojoj je vodeći bio 12 puta.

Bajern i Mančester Junajted kompletiraju top 5 najbogatijih klubova nakon što su zadržali svoje pozicije s prošle liste. PSŽ, Liverpul, Čelsi, Arsenal i Totenhem su takođe u top 10.

Italijanski klubovi Roma i Milan vratili su se u top 20 zahvaljujući evropskim nastupima. Turski Bešiktaš je došao na svoju najvišu poziciju ikada te se nalazi na 26. mjestu liste.

Najnovije

spot_img