Prosinečki otkrio karte za Ligu nacija

Prosinečki otkrio karte za Ligu nacija

240
0
PODIJELI

Selektor fudbalske A reprezentacije BiH, Robert Prosinečki danas je u Sarajevu objavio spisak igrača na koje će računati za susrete Lige nacija, 8. septembra u Belfastu protiv Sjeverne Irske, te tri dana kasnije u Zenici protiv Austrije.

Pozvani su:

Vedran Kjosevski (FK Željezničar), Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor), Darko Todorović (Salcburg), Ognjen Vranješ (Anderlect), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hofenhajm), Ervin Zukanović (Đenova), Eldar Čivić (Sparta), Bojan Nastić (Genk), Muhamed Bešić (Everton), Gojko Cimirot (Standard), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suvon), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dinamo Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Kopenhagen), Sanjin Prcić (Levante), Deni Milošević (Konjaspor) i Riad Bajić (Basaksehir).

Mnoge je danas iznenadilo što se na spisku selektora Roberta Prosinečkog nije našlo ime golmana Bormuta, Asmira Begovića. Popularni Robi otkrio je razloge zašto neće računati na usluge do juče standardnog reprezentativca BiH.

„Nisam ga pozvao iz dva razloga. U Bugarskoj je imao problema i nije mogao doći, rekao sam ok, poslije smo putovali za Južnu Koreju gdje je on rekao da opet ne može doći i zato ga nisam pozvao, ali to ne znači da ga neću ponovo zvati. Nije bila lagana situacija jer on brani dobro, ali je ovo znak da moramo poštovati reprezentaciju“, istakao je Prosinečki i dodao:

„Razgovarao sam sa Begovićem, opet ću razgovarati sa njim. On mi je dao neke razloge koji su za njega veliki, ali za mene nisu značajni, ali to je njegov izbor. Želim da se zna red“, riječi su selektora.

(RTV GD/Nezavisne)