Prosinečki objavio spisak igrača za Finsku i Italiju

Preporučujemo

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki objavio je spisak reprezentativaca na koje računa u predstojećim mečevima protiv Finske i Italije.

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki objavio je spisak reprezentativaca na koje računa u predstojećim mečevima protiv FInske i Italije.

Na spisku se nalaze sljedeći fudbaleri:

Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor), Vladan Kovačević (Sarajevo); Darko Todorović (Salzburg), Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Samir Memišević (Groningen), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Stjepan Lončar (Rijeka), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Elvis Sarić (Suwon Bluewings), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Deni Milošević (Konyaspor), Edin Džeko (Roma), Smail Prevljak (Salzburg), Mario Vrančić (Norwich), Rijad Bajić (Basaksehir).

Ovom prilikom selektor Zmajeva je istakao:

“Imamo pred sobom dvije najvažnije utakmice u kvalifikacijama za EP. Imamo nekoliko problema, neki imaju da odigraju još po dva kola, neki jedno. Imamo povrijeđenih igrača. Cimirot i Gojak imaju problema, vidjet ćemo šta je sa njima. Krunić se povrijedio na treningu. Na spisku trenutno imamo 24 igrača pa ćemo vidjeti tokom sedam dana hoće li biti još povreda ili novih imena na spisku. Nadamo se da još nece biti povrijeđenih. Vidjet ćemo još, uputili smo žalbu za Pjanića. Čekamo odgovor za utakmicu sa Italijom. Ako kažu do srijede da može nastupiti, on će biti na spisku”.

Također je kazao kako nema razloga žaliti za onim koga nema:

“Ne razmišljam trenutno o Pjaniću, jer nema plakanja. Otkako sam došao, preveliki sam optimist. Nećemo se prilagoditi, neka se Finci prilagođavaju nama. Nema mijenjanja sistema, već ćemo sa ovim igračima koji igraju pokušati doći do rezultata. Imat ćemo osam dana rada zajedno, možemo puno više odraditi za Finsku. Mislim da smo pokazali dosad da smo dobri, atmosfera je dobra”.

Naglasio je problem vezan za kraj sezone:

“Najgori je šesti mjesec, svi smo na pauzi, na odmoru. Razmišlja se o putovanjima, ali nam je sreća što igramo sa Italijom jer svi misle baš na takvu utakmicu. Cimirot je odigrao dobro protiv Grčke, a jučer se povrijedio, tako da moramo i njega mijenjati. Moramo se spremiti za napore, a da li će još neko nedostajati, ostaje da vidimo. Svi su standardni, svi igraju i to nam je najvažnije. Tokom tih priprema želimo odraditi sve najbolje kako bi sa tri boda išli u Italiju.”

Potcrtao je značaj susreta protiv Finaca:

“Uvijek razmišljam pozitivno, Finska nam je trenutno najvažnija. Vrlo teška utakmica protiv skandinavskog tima koji igra tvrdo. Želimo pobjedu, a onda idemo u Italiju protiv favorita. Fudbalska nacija u kojoj 60 miliona ljudi prati fudbal. Ne vjerujem da ćemo podbaciti, očekujem baš da ćemo odigrati i najbolje tamo. Oni su favoriti jedino jer su Italija. Ne zbog neke igre, sve ide ka tome da Italija mora na Evropsko, pod navodnim znacima. Najvažnije je da protiv Finske bude dobro, a onda će nam biti puno lakše.

O Italijanima je također kazao:

“Možda ne igraju kao nekad, ali Mancini će probati sve protiv nas da osvoji tri boda i zakorači na Euro. Isto razmišljamo sada kao i da smo dobili Grke. Sve je isto, želimo isključivo tri boda. Nogomet je zanimljiv, nikada ne bih rekao da će dobiti Liverpool Barcelonu sa 4:0. Bolji smo od Finske i ako to pokažemo, vraćamo se sa tri boda”.

Osvrnuo se na Emira Dilavera, nogometaša Dinama koji je izrazio želju da nastupi za BiH:

“Rekli smo da želimo Dilavera, Savez i ja želimo takvog igrača. To je zanimljiv fudbaler, ali je potrebno papire riješiti. Treba vidjeti da li će se odreći austrijskih državljanstva, pošto ne može imati dvojno.”

(RTV GD/SCSPORT.BA)

Najnovije

spot_img