Premijer liga BiH se od 30. maja može igrati u Federaciji BiH, šta će odlučiti u entitetu RS?

Preporučujemo

Fudbalske utakmice na teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine, uz sve neophodne mjere zaštite moći će se igrati nakon 30. maja.

Ovo je odluka Federalnog štaba civilne zaštite, koja je donesena večeras, a koja “mora dobiti potvrdu” i od Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

No, to još ne znači da će Premijer liga Bosne i Hercegovine biti nastavljena, jer istu odluku mora donijeti i Štab za vanredne situacije u entitetu Republika Srpska.

Prema posljednjim informacijama iz entiteta RS utakmice u ovom dijelu BiH ne mogu se igrati prije 8. juna, ali isto tako nema garancije ni da će se moći igrati poslije ovog datuma.

Fudbalski savez BiH danas je naglasio kako će Izvršni odbor odluku o nastavku ili prekidu PLBiH donijeti na osnovu informacija koje dobije od nadležnih kriznih štabova (FSBiH je jučer ponovo uputio pisane zahtjeve prema nadležnim enitetskim tijelima kako bi dobili potvrdu i dozvolu za nastavak takmičenja).

BHT Premijer liga BiH prekinuta je 12. marta kada je Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva naložio održavanje kulturnih i sportskih događaja zbog pandemije koronavirusa.

(RTV GLAS DRINE/FAKTOR)

Najnovije

spot_img