Poznati svi četvrtfinalisti Lige prvaka

Preporučujemo

Nakon što su kompletirane posljednje dvije utakmice osmine finala, poznato je osam ekipa koje su izborile plasman u četvrtfinale Lige prvaka i sada se s pravom mogu nadati samoj završnici i borbi za najprestižniji trofej.

Večeras su posao privele kraju ekipe Napolija i Real Madrida, baš onako kako se i očekivalo nakon ubjedljivih pobjeda nad svojim rivalima na gostovanjima u prvim utakmicama.

Real i Napoli tako su se pridružili ekipama koje su već izborile četvrtfinale u ranijim danima. To su Manchester City, Benfica, Milan, Chelsea, Inter i Bayern.

Ono što je zanimljivo, jeste da je Italija lider s tri ekipe u četvrtfinalu Lige prvaka što se dugo već nije desilo (Milan, Inter i Napoli), dva predstavnika ima Engleska (Chelsea i Manchester City), a po jedan klub dale su Španija (Real), Njemačka (Bayern) i Portugal (Benfica).

Još zanimljiviji podatak je da su milanski velikani Inter i Milan prvi put zajedno izborili četvrtfinale Lige prvaka nakon dugih 17 godina. Predugo i poražavajuće ako se uzme u obzir da je u ovaj grad doneseno 10 titula prvaka Evrope.

Žrijeb parova četvrtfinala održat će se već u petak u 12 sati u UEFA-inom predstavništvu u Nyonu.

Važno je naglasiti da u ovoj fazi takmičenja nema restrikcija, odnosno mogu se sastati ekipe koje dolaze iz iste države i ekipe koje su već igrale u grupi ove sezone.

Osim parova četvrtfinala, u petak ćemo saznati i koji će se parovi križati u polufinalu. Bit će održan i žrijeb eventualnog finala koji je bitan zbog administrativnih razloga kako bi se utvrdilo ko je nominalni domaćin finalnog duela u Istanbulu.

Bosnu i Hercegovinu predstavljat će dvojica reprezentativaca, a to su Edin Džeko i Rade Krunić, koji nastupaju za milanske rivale.

(RTV GD/klix.ba)

Najnovije

spot_img