Poraz je dio sporta, no bitan je način na koji se gubi

Poraz je dio sporta, no bitan je način na koji se gubi

29
0
PODIJELI

 

Rukometna reprezentacija naše zemlje još jednom je razočarala. Veliko takmičenje najbolji bh. rukometaši ponovo neće vidjeti.

Dva poraza na samom otvaranju kvalifikacija su svakako bolna, no sve Bosance i Hercegovce sasvim sigurno mnogo više boli odnos pojedinih reprezentativaca prema svetom dresu.

Svi ljubitelji bh. rukometa žele pobjede, žele se radovati sa svojim nacionalnim timom, bodriti ga na velikom takmičenju, no očito je da oni to žele mnogo više nego oni koji nose nacionalni dres.

U sportu se pobjeđuje, ali i gubi. Međutim, jako je bitan način na koji se izgubi. Nije isto šetati se terenom i izgubiti, te krvariti, boriti se, u ovom slučaju svih 60 minuta, pa na kraju krajeva izgubiti i pružiti ruku boljem.

Veliki dio bh. rukometne reprezentacije, niti se borio, niti je “krvario” u ova dva susreta, pa je bh. sportska javnost s spravom ogorčena, a večerašnji susret svi zajedno pamtit ćemo po jednom gestu koji sportista sebi ne smije dozvoliti.

Naime, jedan od iskusnijih igrača u našem nacionalnom timu, Adnan Harmandić, odbio je ući u igru. Valjda je Harmandić bio ljut što nije više igrao, pa se odlučio na neposlušnost, a baš nas interesuje da li je to ikad uradio u svom klubu, njemačkom Wetzlaru. Odgovor svi znamo!

Uzeo je Harmandić stvari u svoje ruke, pokazao je selektoru nivo svoje sportske kulture i u isto vrijeme je pokazao šta ustvari njemu znači nacionalni dres.

Ovakve stvari su neoprostive i zbog istih se Harmandiću vrata reprezentacije ne smiju više nikad otvoriti, no ne samo njemu, nego i mnogim drugim koji na reprezentativna okupljanja dolaze kako bi se odmorili od klupskih obaveza.

I na kraju u video prilogu vrijedi pogledati kako to rade sportisti kojima je nacionalni dres svetinja.