Pioniri BiH pobjednici turnira “Josip Škija Katalinski”, najbolji igrač Sapnjak Aldin Mešić

Preporučujemo

Pionirska reprezentacija Bosne i Hercegovine osvajač je memorijalnog turnira “Josip Škija Katalinski”. 

Izabranici Zorana Erbeza danas su na stadionu Grbavica u finalu savladali Makedoniju sa 4:1 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Oba tima su stvorila nekoliko dobrih prilika u ovom susretu, ali nakon 80 minuta igre nije bilo golova. Pristupilo se izvođenju penala. Za BiH su pogađali Anes Krdžalić, Dominik Čeko, Aldin Mešić i Murat Demirović, dok je za Makedonce jedini bio precizan Enis Bukji.

– Sretni smo što smo osvojili turnir koji nam mnogo znači jer se igra u čast velikana fudbala sa ovih prostora, Josipa Katalinskog. Današnja utakmica je pokazala da imamo dobru generaciju igrača na koju se možemo osloniti u budućnosti. Radit ćemo na tome i da proširimo bazu. Kvalitet postoji kod pojedinaca, ali ga treba doraditi. Imamo talenat i svi zajedno moramo da vjerujemo u naš rad, kako igrači tako i mi treneri, jer bez rada nema napretka. Čestitam ovim momcima i svom stručnom štabu na osvojenom trofeju – kazao je Erbez.

U susretu za treće mjesto selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva pobijedila je reprezentaciju Grada Beograda sa 2:1. Oba gola za pobjednički tim je postigao Nermin Bijelonja , u 24. i 55. minuti, dok je jedini pogodak za Beograđane postigao Boris Matić u 80. minuti

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Aldin Mešić iz BiH, dok je najbolji golman Stefan Tasev iz Makedonije. Najbolji strijelac turnira je Nermin Bijelonja iz selekcije Sarajeva i Istočnog Sarajeva sa dva postignuta gola.

Nagrade ekipama i najboljim pojedincima uručili su bivši igrači Željezničara Duško Jovanović i Rade Matić, nekadašnji fudbaler Sarajeva i selektor BiH Fuad Muzurović, supruga pokojnog Škije Jasna Katalinski, generalni sekretar N/FSBiH Adnan Džemidžić i predsjednik FSKS Galib Kulovac.

Najnovije

spot_img