Otac talentovanog igrača Standarda potvrdio: Deni Milošević želi igrati za BiH

Otac talentovanog igrača Standarda potvrdio: Deni Milošević želi igrati za BiH

379
0
PODIJELI

Selektor nogometne selekcije BiH Mehmed Baždarević najavio nam je kako planira posjetiti i Belgiju, gdje trenutno nastupaju dvojica bh. reprezentativaca u mlađim kategorijama Haris Hajradinović i Nermin Zolotić (Gent), te dvojica igrača, koja bi u budućnosti mogla obući dres zmajeva – Dino Arslanagić i Deni Milošević (Standard).

I Arslanagić i Milošević su bili gosti reprezentacije BiH u Innsbrucku, gdje je rukovodstvo Saveza obavilo razgovore sa njima, a oni su izrazili spremnost da u budućnosti obuku dres BiH.

Da ne bi ostalo samo na riječima, pobrinut će se novi selektor naše zemlje, koji će u Belgiji obaviti informativne razgovore sa Arslanagićem i Miloševićem.

– Bili smo u Innsbrucku i Deni je odlučio da igra za BiH, kaže za Oslobođenje njegov otac Cvijan, koji je sjedio u društvu Rusmira Cvike, jednog od najpodobnijih kandidata za skauta N/FSBiH kada su u pitanju Belgija i Holandija.

– Rusmir nas je uputio u stanje i atmosferu koja vlada u N/FSBiH, a Denij je, kroz razgovore sa čelnim ljudima saveza, sam donio odluku. Trenutno čekamo dobijanje pasoša, nakon čega ćemo potpisati promjenu sportskog državljanstva, kako bi Deni mogao nastupiti za BiH.

Milošević je, podsjetimo, rođen 1995. i u protekloj polusezoni sakupio je tri nastupa za prvi tim Standarda, a u Belgiji važi za jednog od najvećih talenata. Inače igra na poziciji ofanzivnog veznjaka i kao klasična “desetka” najbolje na terenu izgleda kada ima loptu u posjedu. Vješt je dribler i asistencije su mu naglašenija karakteristika od realizacije.

– Igrao je malo, ali uvijek bi odigrao dobro. Međutim, ukoliko na proljeće ne dobije veću minutažu, razmislit ćemo i o promjeni kluba, najavio je nekadašnji igrač tuzlanske Slobode.

Uz Denija, otkrio je Cvijan, veliku želju da nastupa za BiH ima i stoper Standarda Dino Arslanagić, koji je bio pomalo razočaran činjenicom da nije putovao na Svjetsko prvenstvo.

I on, kao i Milošević, mora potpisati promjenu sportskog državljanstva, kako bi N/FSBiH pokrenuo proceduru kod FIFA. U slučaju da to urade u narednim danima, velike su šanse da obojica dobiju dokumente do nastavka kvalifikacija.

U tom slučaju, Milošević bi se stavio na raspolaganje selektoru U21 tima Darku Nestoroviću, koji također planira posjetu Belgiji, a Arslanagić Mehmedu Baždareviću, koji želi pojačati zadnji red zmajeva.