Novom selektoru mandat na četiri godine i odriješene ruke za izbor saradnika

Preporučujemo

Novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, birat će sebi saradnike, sazanje SportSport.ba iz izvora bliskih Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Iako ime novog selektora sasvim sigurno neće donijeti prijeko potrebne promjene za ozdravljenje bh. fudbala, u bosanskohercegovačkoj javnosti je ime nasljednika Dušana Bajevića glavna tema.

Počelo se već špekulisati o imenima kandidata što je i očekivano, no iz izvora bliskih članovima Komisije zadužene za pregovore saznajemo da još uvijek nije uspostavljen kontakt niti sa jednim stručnjakom te da će se to dogoditi u narednim danima.

Ono što je u ovom trenutku najvažnije jeste da će novi selektor, pa ko god to bio, imati odriješene ruke prilikom izbora svojih saradnika, što dosad nije bio slučaj izuzmemo li period Roberta Prosinečkog, koji je svoj dolazak uslovio i dolaskom svoja dva saradnika.

Također, veoma bitno je i da među čelnicima Izvršnog odbora preovladava stav da novi selektor treba dobiti mandat na četiri godine i da mu osnovna zadaća treba biti plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine.

(RTV GLAS DRINE/SPORTSPORT.BA)

Najnovije

spot_img