Muška U 20 reprezentacija napravila čudo i porazila domaćina EP Italiju

Muška U 20 reprezentacija napravila čudo i porazila domaćina EP Italiju

105
0
PODIJELI

Drugo kolo Europskog prvenstva do dvadeset godina je donijelo duel naše muške reprezentacije do dvadeset godina protiv Italije.

Naši momci su na kraju slavili rezultatom 73:69. Iako smo jučer doživjeli poraz od Belgije i svi nas otpisali, momci su danas pokazali još jednom kako se bori za dres naše reprezentacije. Odmah smo dobro počeli i poveli sa 11:5.

Na poluvremenu smo imali prednost od 20:15. U jednom trenutku smo poveli sa 30:24, ali se Italija vratila serijom od 9:0 do kraja prvog dijela meča.

Na kraju su imali prednost od 35:33. Naša reprezentacija je odlično odigrala u trećoj četvrtini meča koju smo dobili rezultatom 20:12.

Na ulasku u posljednjih deset minuta smo imali prednost od osam poena, a rezultat je glasio 53:47. Na kraju se ušlo u neizvjesnu završnicu. Italija je napravila prednost, ali je naša reprezentacija prelomila meč sa dvije trojke.

Na kraju su sjajno odigrali Nedim Buza i Stefan Lakić te smo zasluženo došli do trijumfa. Predvodio nas je Nedim Buza sa 28 poena i 10 skokova, dok je Stefan Lakić ubacio 14 poena i imao 8 skokova. Jacopo Vedovato je na drugoj strani pružio najbolju partiju sa 12 poena i 6 skokova.