Mladi Austrijanci ponovo pokrenuli inicijativu da Ivica Osim dobije ulicu u Grazu

Preporučujemo

U austrijskom Grazu ponovo je pokrenuta inicijativa da se najšira ulica u tom gradu Conrad von Hotznedorf primenuje u ulicu Ivice Osima.

Spomenuta ulica nalazi se u blizi stadiona Sturma, a inicijativu je pokrenula organizacija KJO (Komunistička omladina Austrije).

Ogranak Komunističke omladine Austrije je čak i “preimenovao” ulicu Conrad-von-Hötzendorfa u ulicu Ivice Osima tako što je “prelijepio” trenutni naziv sa onim koji oni žele da vide.

“Ivica Osim ne samo da je proglašen najboljim trenerom Sturma u proteklih sto godina zbog svog životnog djela, već je on osoba koja je zagovarala mir među narodima u domovini Jugoslaviji. Osim je veliki mirotovrac”, naveli su iz KJO.

Prethodna inicijativa pokrenuta je 2016. godine.

Legendarni Ivica Osim, koji je ove godine proslavio 79. rođendan, je sa velikim uspjehom predvodio Sturm od 1994. do 2002. godine.

Sa Sturmom je osvojio dva prvenstva Austrije, tri Kupa, tri Super Kupa i čak je tri puta igrao grupnu fazu Lige šampiona.

Što se tiče Conrada von Hotznedorfa, on je bio, prema mišljenju Austrijanaca, osoba koja je donijela mnoge katastrofalne odluke i uništio je austrijsku vojsku na početku Prvog svjetskog rata.

Najnovije

spot_img