Mesud Pezer bez medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju

Preporučujemo

Bosanskohercegovački bacač kugle Mesud Pezer u finalu Olimpijskih igara u Tokiju nije ispio ostvariti svoj, ali i san cijele BiH, da kući donese jednu od olimpijskih medalja.

Dvadesetšestogodišnji Pezer takmičenje u finalu počeo je oko četiri sata iza ponoći po srednjeevropskom vremenu, a bh. građani ispred malih ekrana vidjeli su ne tako dobro izdanje našeg bacača kugle koji nakon dva prestupa nije uspio nastaviti borbu za medalju.

Pezer je prvi bacao u finalu OI u Tokiju u izuzetno jakoj konkurenciji gdje se od početka prednost davala svjetskom rekorderu, Amerikancu Ryanu Crouseru te Novozelanđaninu Tomasu Walshu i Amerikancu Joe Kovacsu.

U prvoj i drugoj seriji bacanja Pezer je prestupio, dok je u trećoj seriji bacio dužinu od 20.08 metara što nije bilo dovoljno za nastavak takmičenja i borbu za medalju već za 11. mjesto u ukupnom finalnom poretku. Za nastavak takmičenja nakon treće serije bilo mu je potrebna dužina od 20.71 metar.

Iz prvog pokušaja Crouser bacio 22.83 metra i time postavio novi olimpijski rekord kojeg je kasnije u drugoj seriji poboljšao na 22.93 metra.

Borba će se voditi za srebrenu i bronzanu medalju u Japanu, a do završetka treće serije s kojom je Pezer završio takmičenje u Tokiju najbolje rezultate za preostale dvije medalje postigli su Kovacs i Walsh.

Kovacs je u prvoj seriji bacio 22.19 metara, a Tomas Walsh je nakon prve serije od 21.09, u drugoj seriji sebi potvrdio treće mjesto s dužinom od 22.17 metara.

Najnovije

spot_img