Mane je zvanično novi igrač Bayerna

Preporučujemo

Senegalski nogometaš Sadio Mane i zvanično je novi igrač Bayerna i to nakon što ga je klub službeno predstavio na svojim stranicama na društvenim mrežama.

Bayern je objavio da je 30-godišnji Mane potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, a posebno sretan zbog njegovog dolaska bio je i najvažniji čovjek u ovom transferu – Hasan Salihamidžić.

Popularni Brazzo je u prvoj izjavi rekao da će Mane sigurno donijeti veliki kvalitet u ekipu Bayerna i da je on zapravo savršen igrač za nogomet kakav preferira trener Julian Negelsmann.

“Sa Maneom dolazi i svjetska zvijezda u Bayern, a riječ je o igraču koji je ostavio traga u svjetskom nogometu. Ponosni smo što smo ga doveli u Minhen, a od prvih razgovora jasno nam je stavio do znanja da želi igrati samo za naš klub. Svi znaju njegove izvanredne kvalitete, razigranost kao i njegov nevjerovatan mentalitet”, rekao je Salihamidžić i nastavio:

“On će svojom energijom dati puno našoj ekipi i dodatno je ojačati, a činjenica da dolazi u Bayern pokazuje da naš klub ima velike ciljeve. Sadio Mane je savršen spoj za nogomet koji Bayern igra pod vodstvom Juliana Negelsmanna.”

Mane je rekao da je izrazito sretan što je “konačno” stigao u Bayern, a kako kaže, od početka je osjetio veliki interes kluba za njegov potpis. Dodao je i to da od samog početka nije imao nikakvu sumnju i da je ovo pravo vrijeme za novi izazov.

Senegalac je u Bayern stigao iz Liverpoola za 32 miliona eura plus maksimalno devet miliona eura bonusa.

Prošle sezone je u svim takmičenjima za Liverpool odigrao 51 utakmicu. Postigao je 23 gola i tome dodao pet asistencija. Mane je u Liverpool stigao 2016. godine iz Southamptona u transferu vrijednom 41,2 miliona eura.

(RTV GD/klix.ba)

Najnovije