Liga prvaka vraća se večeras sa dvije nogometne poslastice

Preporučujemo

Atletico Madrid – Liverpool

Atletico Madrid i PSG posljednji put sastali su se u polufinalu Evropske lige u sezoni 2009/2010., a trijumf je upisala ekipa Atletica zahvaljujući golu u gostima na Anfieldu. Prvi susret na Vicente Calderonu završen je rezultatom 1:0 za domaće, dok je nakon produžetka u revanšu Liverpool slavio rezultatom 2:1. Golove za Atletico u ovom dvomeču postigao je Diego Forlan. Prvi put su se susreli u grupnoj fazi Lige prvaka sezonu ranije, a obje utakmice završene su rezultatom 2:2.

Liverpool je ove sezone u Premiershipu nezaustavljiv sa 25 pobjeda i jednim remijem u 26 odigranih susreta, dok Atletico Madrid igra u promjenjivoj formi u španskoj La Ligi i trenutno je četvrtoplasirani sa 13 bodova zaostatka za liderom Real Madridom.

Vjerovatni sastavi:

Atletico Madrid: Oblak; Arias, Savić, Felipe, Saúl Ñíguez; Koke, Thomas, Llorente, Vitolo; Correa, Morata

Izostanci: Trippier, Herrera i Félix.

Liverpool: Alisson Becker; Alexander-Arnold, Van Dijk, Gomez, Robertson; Henderson, Fabinho, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mané.

Izostanci: Shaqiri i Clyne.

Borussia Dortmund – PSG

Borussia Dortmund dočekat će večeras na svom terenu jednog od favorita za naslov prvaka u Ligi prvaka – PSG. Klubovi su odigrali samo dva međusobna duela u prošlosti u sezoni 2010/2011. u grupnoj fazi Evropske lige. Obje utakmice završene su bez pobjednika. U Dortmundu je bilo 1:1, a u Parizu je susret završen bez golova.

PSG je nezaustavljiv u francuskoj Ligue 1. Na vrhu su tabele sa deset bodova više od Olympique Marseillea, a prethodnog vikenda odigrali su utakmicu za pamćenje na gostovanju kod Amiensa. Gubio je PSG 3:0, a potom preokrenuo. Nije to bilo dovoljno za Parižane, Amiens je golom u posljednjim minutama susreta došao do boda (4:4).

Borussia Dortmud s druge strane ima četiri pobjede u posljednjih pet susreta u Bundesligi i ima četiri boda zaostatka za Bayernom. Napadački ekipa iz grada na rijeci Ruhr djeluje zaista impresivno, a bit će zanimljivo vidjeti da li tinejdžeri Sancho i Haaland svoj nevjerovatni golgeterski niz mogu nastaviti i protiv jedne od najboljih ekipa svijeta.

Vjerovatni sastavi:

Borussia Dortmund: Bürki; Zagadou, Hummels, Piszczek; Hakimi, Guerreiro; Sancho, Can, Witsel, Hazard; Haaland.

Izostanci: Reus i Delaney.

Paris: Navas; Meunier, Marquinhos, Thiago Silva, Bernat; Di María, Gueye, Verratti, Neymar; Icardi, Mbappé.

Izostanci: Dagba i Diallo.

Utakmice na Wandi Metropolitano i Signal Iduna Parku počinju u 21:00.

Najnovije

spot_img