Kvalifikacije za SP: Kiks Španije, Ibrahimović asistirao u pobjedi Švedske

Preporučujemo

Nogometaši Švedske pobijedili su Gruziju rezultatom 1:0 u prvom meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, a svakako da je najveće iznenađenje večeri remi Španije protiv Grčke na domaćem terenu.

Švedska je do pobjede protiv Gruzije došla golom Claessona u 35. minuti, a treba reći da je njemu asistirao povratnik u reprezentaciju Ibrahimović koji je na terenu proveo 84. minute.

Iznenađenje dana je remi Španije i Grčke u Granadi, a iako je Crvena furija imala vodstvo od 1:0 golom Morate, Grci su s bijele tačke golom Bakasetasa uspjela doći do velikog boda.

Sigurnu pobjedu ostvarila je reprezentacija Njemačke protiv Islanda na svom terenu, a u pobjedi od 3:0 golove su postigli Goretzka, Havertz i Gundogan.

Italija je na svom terenu golovima Berardija i Immobilea slavila protiv Sjeverne Irske sa 2:0, a Engleska je protiv slabašnog San Marina bila ubjedljiva na domaćem terenu i slavila rezultatom 5:0.

Albanija je u gostima slavila protiv Andore sa 1:0, kao i Armenija protiv Lihtenštajna, dok je u sjajnom meču Rumunija na svom terenu bila bolja od Sjeverne Makedonije sa 3:2. Meč između Mađarske i Poljske završen je bez pobjednika (3:3), kao i duel Škotske i Austrije (2:2).

Najnovije

spot_img