Ko je Dragan Erkić zvani Pauk?

Ko je Dragan Erkić zvani Pauk?

2831
0
PODIJELI

Utakmica između Fudbalskog kluba Drina iz Zvornika i Fudbalskog kluba Sarajevo koja je odigrana jučer na Gradskom stadionu u Zvorniku ostat će upamćena po incidentu koji se dogodio krajem prvog poluvremena utakmice, piše radiosarajevo.ba.

Naime jedna osoba koja sebe naziva Pauk, a radi se o Draganu Erkiću, kako saznajemo zaposleniku Općine Zvornik pokušala je silom uzeti zastavu s Ljiljanima s tribine na kojoj su se nalazili navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, Horde zla.

Erkić je prema našim saznanjima i uposlenik Fudbalskog kluba Drina, tačnije oficir za vezu s navijačima.

Podsjetimo i to da zastava s Ljiljanima prema propisima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nije na listi zabranjenih zastava na fudbalskim borilištima.

Nakon incidenta Dragan Erkić je ispraćen u službene prostorije Fudbalskog kluba Drina, odakle je nesmetano nastavio gledati utakmicu do njenog kraja.

Iz Policijske uprave Zvornik,potvrđeno je kako dotična osoba nije privedena niti procesuirana, jer prema Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine nije bilo osnove da se Dragan Erkić privede i procesuira.

Ovo nije prvi put da se Dragan Erkić-Pauk pojavljuje u medijima. O ovom stanovniku Zvornika 2003. godine pisala je Slobodna Bosna (Broj 324, 30. 1. 2003.). U tekstu pod naslovom: “Zašto su četnici u Republici Srpskoj življi nego ikad”, Dragan Erkić spominje se u sljedećem kontekstu:

“Kao nosioci terorističkih aktivnosti s prostora RS-a navode se najradikalniji predstavnici koji su u ratnom periodu uglavnom bili u sastavima paravojnih jedinica i specijalnih jedinica koje su počinile najteže ratne zločine nad nesrpskim stanovništvom. Jedan od najbrutalnijih je Jovo Jović, koji je sudjelovao u strijeljanju civila nakon pada Srebrenice. Član je četničkog udruženja Ravna Gora iz Zvornika, a u istom udruženju je i Dragan Erkić, za kojeg se vjeruje da predvodi terorističku organizaciju Pauk. Njihove kolege iz udruženja Tijomir Jasikovac i Darko Kurtuma sumnjiče se za učešće u napadu na pripadnike stabilizacijskih snaga u naselju Cer kod Karakaja”, napisano je u 324. izdanju Slobodne Bosne, objavljenom 30. 1. 2003. godine.

(Radio Glas Drine/ Radiosarajevo.ba)