Kadetska reprezentacija BiH pobijedila Mađarsku za kraj kvalifikacija

Kadetska reprezentacija BiH pobijedila Mađarsku za kraj kvalifikacija

111
0
PODIJELI

Kadetska fudbalska reprezentacija naše zemlje pobjedom (2:1) protiv domaćina Mađarske je okončala takmičenje u okviru elitnog kruga kvalifikacija za odlazak na EURO.

Naši mladi Zmajevi su pružili odličnu partiju i bili su puno bolji u ovom meču. Kadetsku reprezentaciju naše zemlje je u vodstvo doveo Demirović u 37. minuti susreta, a sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku, glavni sudija je propustio svirati čist kazneni udarac u 53. minuti susreta kada je lopta pogodila u ruku jednog igrača Mađarske u šesnaestercu.

DO kraja susreta Mađari su poravnali rezultat preko Dragonera u 65. minuti utakmice da bi u sudijskoj nadoknadi utakmice Mustedanagić donio trijumf našoj reprezentaciji, a vrijedi istaći da je naša reprezentacija imala 2-3 stopostotne šanse, a najbolja je bila ona Mujagića kada je izašao sam na golmana Mađarske i iz teške situacije iskosa, pogodio stativu.

Sigurno je da stručni štab na čelu sa Sakbiom Malkočevićem i čovjek koji je zadužen za vrhunsku organizaciju svega što je reprezentaciji potrebno, Murat Jaha, zaslužuju sve pohvale.

U drugom susretu ove grupe Češka je golom Zezulke slavila (1:0) protiv Škotske i takmičenje okončala na prvom mjestu sa sedam osvojenih bodova, Škotska je druga sa četiri, a naša zemlja je treća sa istim brojem bodova kao Škotska, ali slabijim međusobnim omjerom dok je Mađarska posljednja sa jednim osvojenim bodom.

BiH-Mađarska 2:1 (Demirović 37′, Mustedanagić 82′, Dragoner 65′)

Stadion: Pancho stadium; Sudija: Denis Izmailov (Kazahstan); Žuti kartoni: Šerbečić, Stanić, Mujagić, Demirović (BiH); Tajti, Tomosvari, Dragoner (Mađarska)

BiH: Marković; Stanić, Šerbečić, Gavrić, Bajić; Miletić, Mustedanagić, Suljić, Mustafić (od 77. Bojo), Demirović; Mujagić (od 67. Delić)

Mađarska: Demjen, Virag, B. Toth, Patik, Nagy, Tajti (od 57. Kovacs), Kemenyffy, Bodrog (od 49. Vogyicska), Tomosvari (od 49. Biro), Dragoner, Herjeczki.