Kadetima i juniorima FK Sapna uručeni pehari za osvojena prvenstva u prošloj...

Kadetima i juniorima FK Sapna uručeni pehari za osvojena prvenstva u prošloj sezoni (FOTO)

163
0
PODIJELI

U novu 2014/2015 sezonu u Omladinskoj ligi Tuzlanskog kantona ekipa FK „Sapna“ krenula je u subotu gostovanjem u Simin Hanu kod istoimene ekipe .

Prije početka utakmice dodjeljene su nagrade za prošlogodišnje osvajanje prvog mjesta u Omladinskoj ligi TK u kadetskoj selekciji.

Nagradu za Sapnjake primio je kapiten ekipe Adem Omerović, a uručio ju je delegat na ovoj utakmici Mevludin Ćorhodzić.

4 5

Juniori FK „Sapna“ su u nedjelju na gradskom stadionu u Sapni ugostili ekipu Kiseljaka. Prije odigravanja utakmice, kapiten domaće ekipe Semir Muhamedbegović je primio nagradu za osvajanje prvog mjesta za proteklu sezonu.

Nagradu mu je uručio delegat utakmice Miralem Huremović.

3 sapnjaci

Junori FK „Sapna“ u ovoj utakmici opravdali su ulogu favorita slavivši na kraju ubjedljivu pobjedu od 6-0.

Ovim trijumfom mladi Sapnjaci istakli su kandidaturu za osvajanje titule u Juniorskoj ligi i za ovu sezonu.

Kažimo i to da su kadeti FK „Sapna“ u nedjelju na gradskom stadionu u Kalesiji odigrali svoju drugu prvenstvenu utakmicu.

Nakon pobjede u prvom kolu na gostovanju u Simin Hanu sa visokih 0-4, „pala“ je i kalesijska Bosna, tako da je uspješan niz tima iz Sapne nastavljen. Rezultat na kraju utakmice glasio je 0:3 u korist gostiju.

Na tabeli nakon dva odigrana kola Sapnjaci zauzimaju prvo mjesto sa maksimalnih šest osvojenih bodova i gol razlikom 7:0. U okviru trećeg kola u Sapni će u nedjelju gostovati ekipa FK „Mramor“. Utakmica se igra sa početkom u 11 sati.