Jusuf Nurkić: Za mene su vrlo važni nastupi za bh. reprezentaciju

Jusuf Nurkić: Za mene su vrlo važni nastupi za bh. reprezentaciju

80
0
PODIJELI

Za relativno kratko vrijeme Jusuf Nurkić skrenuo je pažnju košarkaških stručnjaka, te stekao simpatije navijača Denver Nuggetsa.

Drugi bh. internacionalac u najjačoj ligi svijeta za zvaničnu stranicu FIBA-e govorio je o utiscima iz NBA lige nakon nekoliko godina igranja u Evropi.

„Početak je za mene bio pomalo komplikovan, ali sam uložio dosta truda kako bih se dokazao treneru i pomogao timu. Još uvijek učim, a najviše pažnje poklanjam igri u odbrani. Nije jednostavno kada si novajlija i uz to još jako mlad. Prije nekoliko mjeseci za mene su rijetki znali, tako da sam još u fazi kada moram raditi da bi me poštovali drugi igrači. Mi kao tim moramo nastaviti naporno raditi kako bismo ostvarili zacrtani cilj, plasman u play off“, izjavio je Nurkić.

Neizbježno pitanje bilo je ono koje se odnosilo na reprezentaciju Bosne i Hercegovine za koju Nurkić u nedavnim kvalifikacijama za Eurobasket nije nastupio.

„Uvijek sam imao želju igrati za reprezentaciju. Prošlog ljeta nisam bio u mogućnosti zbog povrede koljena, ali sam se uvijek radovao kada bih predstavljao svoju zemlju. Za mene je vrlo važno da igram i želim da pomognem reprezentaciji. Naša grupa na Eurobasketu je teška. Francuzi su aktuelni prvaci Europe i jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, dok reprezentacije Rusije, Poljske, Finske i Izraela imaju solidne igrače i izgledne šanse da se plasiraju u narednu rundu takmičenja. Mi ćemo odigrati najbolje što možemo kako bismo izborili mjesto među četiri najbolje reprezentacije u grupi“, dodao je Nurkić.