Jusuf Gazibegović bi već ovog ljeta mogao napraviti transfer života

Preporučujemo

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Gazibegović (23) mogao bi narednog ljeta napraviti veliki transfer. Italijanski Calciomercato tvrdi da bi 23-godišnji defanzivac karijeru mogao nastaviti u redovima Intera.

Jusuf Gazibegović bi narednog ljeta mogao ostvariti veliki transfer. Defanzivac austrijskog Sturma iz Graza privukao je pažnju skauta Intera i Calciomercato tvrdi da je 23-godišnjak među potencijalnim pojačanjima velikana iz Milana.

Denzel Dumfries je na prodaju tokom ljeta. Nerazzurri su prinuđeni napraviti određene transfere i Nizozemac je jedan od onih koji mogu ići ako prava ponuda dođe.

Zbog toga na Giuseppe Meazzi već traže idealnu zamjenu za njega. Jusuf Gazibegović navodno je jedan od igrača koje prate, a ulogu u svemu će imati i Edin Džeko s kojim se rukovodstvo italijanskog tima želi posavjetovati o 23-godišnjem fudbaleru.

Dobra stvar za Gazibegovića je činjenica da može igrati na obje bekovske pozicije. Igra zaista fenomenalno u dresu Sturma iz Graza i privukao je veliku pažnju na sebe.

Timovi iz njemačke Bundeslige se već uveliko raspituju za njegove usluge. Sada je u igri Inter koji je spreman uložiti novac u igrače koji tek treba da potpuno eksplodiraju.

Jusuf Gazibegović je prošao omladinsku školu Red Bull Salzburga. Bio je član Lieferinga, ali se potom 2020. godine odlučio na odlazak u Sturm jer je smatrao da će dobiti mnogo više šanse za igru.

To mu se ispostavio kao pravi potez. Gazibegović je postao standardan član tima iz Graza koji mu je u decembru prošle godine produžio ugovor do decembra 2026. godine.

Ove sezone Gazibegović igra zaista odlično u dresu Sturma. Nastupio je u 31 utakmici i ima učinak od gola i asistencije.

Njegovim igrama skauti su oduševljeni. Nije zato nikakvo čudo što ima brojne ponude na svom stolu, ali sigurno da bi prelazak u Inter bio transfer života za ovog sjajnog momka.

(RTV GD/sportsport.ba)

Najnovije

spot_img