Ivaylo Petev objavio spisak Zmajeva

Preporučujemo

Ivaylo Petev, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je spisak za utakmice protiv Francuske, Kuvajta i Kazahstana.

Na spisku ponovo nema Asmira Begovića, iskusnog golmana koji nastupa u Engleskoj (ovog ljeta prešao u Everton), kao ni Vladana Kovačevića, čuvara mreže poljskog Rakowa, koji briljira u Konferencijskoj ligi (ni u jednoj od četiri utakmice nije primio gol – 420 minuta).

Na spisku je 25 igrača.

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (Atromitos).

Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić, Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Denis Hadžikadunić (Rostov), Siniša Saničanin (Partizan), Aleksandar Jovičić (Gorica).

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Stjepan Lončar (Ferencvaroš), Miralem Pjanić (Barcelona), Amer Gojak (Dinamo), Gojko Cimirot (Standard Liege), Rade Krunić (Milan), Adi Nalić (Malmo) Miroslav Stevanović (Servette), Haris Hajradinović (Kasimpasa).

Napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo), Ermedin Demirović (SC Freiburg), Smail Prevljak (KAS Eupen).

Meč protiv Francuske igra se 1. septembra u Strasbourgu, a Zmajevi se potom vraćaju u BiH, gdje će odigrati prijateljski meč sa Kuvajtom (4. septembra) i kvalifikacioni protiv Kazahstana (7. septembra). Oba ova duela igrat će se na zeničkom Bilinom polju.

– Odlučili smo da nema golmana Kovačevića, jer vjerujemo golmanima s kojima smoi počeli kvalifikacije – objasnio je Petev pozive za golmane Šehića, Vasilja i Pirića.

– Siguran sam da ćemo sve odraditi kako treba i da će rezultat doći – komentarisao je rezultatsku krizu Zmajeva, koji su dugo bez pobjede:

– Ako je moguće da osvojimo šest bodova. Bilo bi TOP. Sve je moguće, ja vjerujem u naše igrače.

Poručio je kako neće podcijeniti ni Kazahstan, koji je, tvrdi, jako napredovao.

Najnovije

spot_img