Hrvatima kazna zbog “Ubij Srbina”

Hrvatima kazna zbog “Ubij Srbina”

333
0
PODIJELI

Hrvatski navijači ovog puta nisu prekinuli utakmicu reprezentacije sa Kosovom odigranu sinoć u Skadru, ali će Hrvatske fudbalski savez (HNS) i reprezentacija ponovno biti kažnjeni.

U Albaniji na utakmici protiv Kosova nekoliko puta se čulo skandiranje Hrvata i Albanaca “Ubij Srbina!”, prenosi portal Index.hr.

Sramotno skandiranje organizovano je tako da se sa tribine na kojoj su bili smješteni hrvatski navijači čulo “Ubij”, a domaći navijači zatim su odgovarali sa “Srbina”. Nakon toga međusobno su se nagradili aplauzom, a zatim je cijeli stadion zajedno skandirao “Ubij, ubij, ubij Srbina!”.

Novinari iz Albanije javili su kako se na tribini s hrvatskim navijačima čulo i skandiranje “Za dom spremni” i “`Ajmo, `ajmo ustaše!”.

Navijači Kosova i Hrvatske su uoči utakmice u četvrtak uveče u Skadru zajednički uzvikivali fašističke parole “Ubij Srbina” i “Srbe na vrbe”.

U video snimku objavljenom na Jutjubu vidi se kako grupa kosovskih i hrvatskih navijača, posle uzvika “Kosovo, Kosovo” i “Hrvatska, Hrvatska”, zajednički počinju da skandiraju “Srbe na vrbe”, a potom više puta “Ubij, ubij Srbina…”.

U albanskom gradu Skadru je odigrana utakmica između Kosova i Hrvatske, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, u kojoj je Hrvatska slavila sa 6:0.