“Fair-play” lider Omladinske lige TK (FOTO)

“Fair-play” lider Omladinske lige TK (FOTO)

105
0
PODIJELI
Nogometaši Fair-playa na gostovanju u Bukinju

Pioniri Škole fudbala „Fair- play” iz Sapne  nastavljaju sa pobjedama u proljetnom dijelu sezone Omladinske lige TK. Jučer su, u drugoj prvenstvenoj utakmici ovog proljeća, na gostovanju u Bukinju savladali domaći Rudar rezlultatom 4:2.

 

[slideshow post_id=”6748″]

 

Rudar iz Bukinja je jako dobra i kvalitetna ekipa, što su  pokazali u prvih 15 minuta jučerašnje utakmice i poveli sa 1: 0 sa bijele tačke. Prethodno je tim Škole fudbala „Fair Play“ promašio tri jako dobre prilike.

Tim „Fair – play-a“ izjednačio je u 25. minuti nakon kornera.  Za Sapnjake je pogrodio Adem Omerović.

U 33. minuti najljepši terutak utakmice. Nakon slobodnog udarca za 2:1 pogađa Elvir Mjalović i donosi potpuni preokret najljepšim golom susreta.

Poluvijeme je završeno rezultatom 2:1 za „Fair- play“.

U drugom poluvremenu Sapnjaci su nastavili onako kako su stali. U 37. minuti dali su go za 3:1, a go je pripisan domaćem igraču. Rudar je nakon toga smanjio na 3:2. Nogometaši „Fair play-a“ su pobjedu potvrdili u 54. minuti, jako lijepa akcija išla je od kapitena Majlovića do Adema Omerovića koji rutinski zabija za 4:2 i postavlja konačan rezultat utakmice.

Nakon ove pobjede „Fair –play“ se probio na prvo mjesto na tabeli sa 24 boda , kao što ima i drugoplasirana Tinja.

U narednom kolu 21.aprila „Fair –play“ dočekuje Tinju, a pobjedom će, poručuju Sapnjaci, učvrtiti na prvom mjestu tabele.