FK Sapna remizirala u Memićima

Preporučujemo

U okviru 4. kola III kantonalne lige, FK Sapna je gostovala u Memićima kod istoimene ekipe.

Zbog nedolaska pomoćnih sudija i kašnjenja domaćih igrača i sama utakmica je kasnila 30 minuta, a i sam ambijent oko terena nije ispunjavao uslove za odigravanje utakmice.

Ipak, uz dogovor predstavnika klubova pomoćne suce su zamjenili po jedan predstavnik domaće, odnosno gostujuće ekipe pa je utakmica ipak odigrana.

FK Sapna je nastupila oslabljena ne igranjem dvojice strandardnih igrača ali djelovalo je da se domaća ekipa jedva sastavila obzirom da su raspolagali sa svega 12 igrača.

U prvih dvadesetak minuta Sapna je imala inicijativu i stvorila nekoliko poluprilika, a do kraja poluvremena domaćini su zaigrali nešto oštrije pa se igra svodila na rovovsku bitku na sredinu terena, bez izglednih prilika.

Na samom početku 2. poluvremena u 48. minuti, nakon jedne izgubljene lopte na sredini terena i brze kontre, te kontakta u šesnaestercu gostiju, glavni sudija dosuđuje penal za domaćina. Šut sa bijele tačke odličnom intervencijom golman Kahrimanović skreće u korner.

Čitav preostali tok utakmice protekao je na ivici incidenta. U par navrata dolazilo je do kraćih prekida zbog rasprava i prostesta domaćina na svaki start ili sudijsku odluku. U 65. minuti domaćin dolazi do prednosti. Odličan, precizan i veoma jak šut sa 10 metara iskosa Kahrimanović nije mogao zaustaviti.

U slijedećih nekoliko minuta domaći igrači su još agresivnijom igrom pokušali povećati prednost i riješiti utakmicu ali u posljednjih 20-tak minuta FK Sapna preuzima inicijativu i sve češće prijeti golu domaćeg golmana.

U 82. minuti, glavni sudija je propustio dosuditi očigledan jedanesterac nakon što je rezervista Musić oboren u šesnaestercu domačih povlačenjem za dres s leđa.

Pritisak FK Sapna se isplatio u 88. minuti kada šut prema golu u svom šesnaestercu domaći igrač zaustavlja rukom, a glavni sudija ovog puta nije mogao da ne pokaže na bijelu tačku. Siguran izvođač bio je Semir Husić za izjednačenje, a kasnije će se ispostaviti i konačnih 1:1.

U slijedećem kolu, FK Sapna je domaćin ekipi Spreče iz Donjih Rainaca. Utakmica se igra u subotu sa početkom u 15,00 sati.

Najnovije

spot_img