Eintracht savladao Barcelonu i plasirao se u polufinale Lige Evrope

Preporučujemo

Nogometaši Eintrachta plasirali su se polufinale Evropske lige nakon što su u dvomeču četvrtfinala bili bolji od favorizovane Barcelone. U prvom susretu bilo je 1:1, dok je ekipa iz Frankfurta večeras na Camp Nou pobijedila Barcu sa 3:2.

Barca je šok doživjela već u četvrtoj minuti kada je Kostić sigurno realizovao penal i doveo goste u rano vodstvo. U nastavku susreta Barca je apsolutno dominirala u posjedu lopte, ali su jalovo napadali za razliku od Eintrachta koji je imao nekoliko opasnih prilika.

Iz jedne takve su došli i do drugog gola i to na sjajan način. Kostić je uposlio Borrea koji je silovito šutirao s 25 metara i udvostručio vodstvo Eintrachta. Ujedno je 0:2 bio i rezultat prvog poluvremena.

I u nastavku susreta Barcelona nije uspjela da kroz posjed lopte dođe do konkretnijih prilika za postizanje gola, dok su gosti ponovo bili daleko opasniji. S toga i ne čudi što su u 67. minuti preko večeras odlično raspoloženog Kostića došli do velikih 3:0.

Do kraja susreta Barca je stigla u sudijskoj nadoknadi postići dva gola preko Busquetsa i Depaya pa su gosti, koji su imali podršku na desetine hiljada navijača u Kataloniji, mogli početi sa slavljem i plasmanom u polufinale.

Eintracht će za plasman u finale Evropske lige boriti se protiv West Hama koji je izbacio Lyona. Uradili su to na gotovo identičan način kao i ekipa iz Frankfurta, remijem 1:1 na domaćem terenu i pobjedom 3:0 u gostima.

U drugom polufinalu sastat će se RB Leipzig koji je izbacio Atalanatu i Rangersa koji je eliminisao portugalsku Bragu.

Najnovije

spot_img