Edin Džeko upisao asistenciju u pobjedi Rome, Arsenal slavio u Grčkoj

Preporučujemo

Roma je večeras sjajno ušla u meč protiv belgijskog Genta u prvoj utakmici 1/16 finala Evropske lige. Povela je Vučica već u 13. minuti sa 1:0, ali je tako ostalo do kraja, te se Edin Džeko i društvo moraju zadovoljiti ovim minimalnim trijumfom.

Inače, Džeko je bio i asistent za jedini pogodak na utakmici, kada je na početku utakmice sjajno proigrao Carlesa Pereza, koji matira golmana gostiju za, ispostavit će se, konačnih 1:0.

Olympiakos i Arsenal su odigrali tvrd meč u Pireju, koji je riješen u njegovoj samoj završnici. Čovjek odluke i heroj Arsenala bio je Alexandre Lacazette, koji je pogodio za 0:1 u 81. minuti utakmice.

Sead Kolašinac je utakmicu odgledao s klupe.

U jednom od derbija ove faze takmičenja, Bayer Leverkusen je na domaćem terenu sa 2:1 savladao Porto. Golove za Apotekare su postizali Alario u 29. i Havertz iz penala u 57. minuti, a Luis Diaz je golom u 73. minuti stavio Porto ipak u povoljan položaj pred revanš na Dragau.

Nestvaran preokret režirali su Policajci iz Glazgova. Rangers je do 67. minute gubio 0:2 od Brage, ali onda je uslijedio period sjajne igre domaćina.

Na 1:2 smanjuje Hagi, a osam minuta poslije Aribo donosi poravnanje Rangersima. Hagi svoj drugi gol postiže u 82. minuti, te tako donosi poptuni preokret i pobjedu svom timu.

Wolverhampton je bio ubjedljiv na Molineuxu protiv Espanyola, kojeg je savladao sa 4:0, te tako zakoračio u osminu finala Evropske lige. Jota je postigao hat-trick, a jednom je pogodio Ruben Neves.

(RTV GD/SC Sport)

Najnovije

spot_img