Džeko heroj Rima, Ben Jeder potopio United

Preporučujemo

U revanš mečevima osmine finala Lige šampiona pobjede su ostvarili i plasirali se dalje Roma i Sevilja.

Roma je nakon poraza od 2:1 na gostovanju Šahtjoru slavila minimalnim rezultatom što joj je bilo dovoljno za četvrtfinale.

Sevilja je nakon 0:0 kod kuće, savladala Mančester Junajted u gostima rezultatom 1:2

Roma – Šahtjor

U Rimu nije bilo većih uzbuđenja u prvom poluvremenu. Gledali smo poprilično “mrtvu” igru, što je svakako iznenađujuće jer je domaćin jurio zaostatak iz prvog meča. Koliko je dosadno prvo poluvrijeme bilo dovoljno govori statistika. Roma je imala svega tri šuta, od čega samo jedan u okvir gola, dok je Šahtjor takođe imao tri, ali ni jedan nije išao u okvir.

Na startu drugog dijela Roma je krenula življe, što joj se isplatilo uveć u 52. minutu. Džeko je primio sjajan pas Strotmana, izašao sam na Pjatova, a golman gostiju nije imao nikakvu šansu.

“Dijamant” je zaprijetio ponovo jedanaest minuta nakon što je postigao pogodak. Primio je tačan pas i odmah raspalio, ali ovaj put je bio neprecizan i poslao loptu pored lijeve stative.

Ubrzo nakon toga, u 67. minutu, Peroti upošljava Džeku, ali bh. reprezentativac loše šutira i šalje loptu visoko iznad prečke.

Nije Džeko bio jedini koji je ugrožavao gol gostiju. U 73. minutu Gerson se našao u sjajnoj situaciji, šutirao je iz kaznenog prostora, ali mu je šut izblokiran.

Od 79. minuta Šahtjor je ostao sa deset igrača na terenu. Ordets je grubim startom zaradio direktan crveni karton i ostavio saigrače na cjedilu.

Do kraja meča Roma je odlično uspjela da iskontroliše igru i plasira se u narednu rundu Lige šampiona.

Mančester – Sevilja

U prvih 45 minuta na Ostrvu vidjeli smo nekoliko izglednih šansi za razliku od utakmice Roma – Šahtjor. Oba tima su podjednako željela do gola, a Junajted je imao nešto izglednije šanse, iako je i Sevilja prijetila. Prvi opasniji šut smo vidjeli u petom minutu. Rašford je iz slobodnjaka uputio udarac u lijevi ugao ggola gostiju ali je Riko intervenisao sigurno.

Pet minuta kasnije Sevilja uzvraća. Korea je bio najviši u skoku nakon kornera, ali je poslao loptu iznad prečke.

Na novu priliku čekali smo do 28. minuta. Muriel je zaprijetio golu domaćina, ali je za malo bio neprecizan i lopta je prozujala pored desne stative.

Mančester je uzvratio deset minuta kasnije preko Felainija, koji je u situaciji jedan na jedan šutirao po sredini gola, pa Riko nije imao baš težak posao.

To je ujedno bilo sve od prilika što smo vidjeli u prvom dijelu, pa se na pauzu otišlo bez golova.

Na početku drugog poluvremena Mančester ponovo prijeti. Ovaj put preko Lingarda, koji je uputio opasan udarac ka golu gostiju, ali je Riko ponovo bio siguran.

(RTV Glas Drine/Nezavisne)

Najnovije

spot_img