Chelsea i Atletico Madrid dogovorili transfer Diega Coste

Chelsea i Atletico Madrid dogovorili transfer Diega Coste

30
0
PODIJELI

Odluka Vlade bh. entiteta RS o prebivalištu kojom se vrše provjere tačnosti podataka prilikom prijave prebivališta nedavno je stupila na snagu i već se pokazala problematičnom i diskriminatornom na terenu. Građanima, povratnicima, u tom dijelu BiH na sve moguće načine se pokušava onemogućiti prijava prebivališta.

Chelsea će Atleticu platiti 32 miliona funti, a objava transfera može se očekivati početkom juna nakon što Atletico odradi dvije najvažnije utakmice sezone.

Costa se već duže vrijeme spominjao u kontekstu prelaska u Chelsea, a Jose Mourinho nije krio simpatije prema sjajnom napadaču Madriđana. Chelsea je ove sezone imao velikih problema s realizacijom i u Londonu vjeruju kako će upravo Costa biti rješenje njihovih problema.

Napadač madridskog Atletica ove sezone je u 47 utakmica u svim natjecanjima postigao čak 35 pogodaka čemu je dodao četiri asistencije i 12 žutih kartona.

Poređenja radi, jedini Chelseajev igrač s dvocifrenim brojem pogodaka u ligi bio je ofanzivni veznjak Eden Hazard koji je mrežu protivnika pogađao 14 puta. Napadači Chelseaja u prvenstvu su poentirali samo 19 puta dok je Costa u Primeri bio strijelac 27 pogodaka.