BiH protiv Švedske u polufinalu Lige nacija

Preporučujemo

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela je prvo mjesto u grupi 3 Lige nacija B u konkurenciji Austrije i Sjeverne Irske, te time izborila plasman u Ligu A i eventualno obezbijedila završni turnir koji bi bio nešto slično baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Od svih 12 učesnica Lige nacija B, koje su bile raspoređene u četiri grupe po tri tima, BiH je osvojila najviše bodova (10) i, prema propozicijama takmičenja, igrat će protiv prvoplasirane ekipe koja je osvojila najmanje bodova.

To je Švedska, koja je u svojoj grupi 2 trijumfovala osvojivši “samo” sedam bodova i ostavila iza sebe Rusiju i Tursku. Prema trenutnoj situaciji, BiH i Švedska će činiti prvi polufinalni par Lige nacija B, a drugi par čine Ukrajina i Danska.

Naravno, postoji realna šansa da BiH i Švedska ne odigraju ovaj duel jer će završnicu Lige nacija igrati samo one ekipe koje se ne plasiraju na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije.

Polufinalni mečevi i finale igrat će se u martu 2020. godine, a pobjednik završnog turnira u Ligi B će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo koje će se prvi put u historiji igrati u 12 gradova (London, Munchen, Rim, Baku, St. Petersburg, Bukurešt, Bilbao, Budimpešta, Glasgow, Dublin i Kopenhagen).

(RTV GD/sportsport.ba)

Najnovije

spot_img