BiH predstavila olimpijski tim za Peking

Preporučujemo

U Sarajevu je jučer predstavljen i ispraćen olimpijski tim BiH za nadolazeće Zimske Olimpijske igre koje će biti održane od 4. do 20. februara u Pekingu.

Boje BiH braniće šest takmičara i to: Elvedina Muzaferija (alpsko skijanje), Emir Lokmić (alpsko skijanje), Strahinja Erić (skijaško trčanje), Sanja Kusmuk (skijaško tračanje), Mirza Nikolajev (sankanje) i Esma Alić (alpsko skijanje). Svi oni obećali su da će se predstaviti u što boljem svjetlu.

U bh. delegaciji biće i pet trenera, Johana Monika Tikanen (alpsko skijanje), Ognjen Dragoljević (alpsko skijanje), Mladen Plakalović (ski trčanje), Bojan Minić (ski trčanje) i Senad Omanović (sankanje). Šef misije je Said Fazlagić. Zahvaljujući Mirzi Nikolajevu BiH će nakon 24 godine imati predstavnika u sankanju.

Inače, ovo će biti osmi nastup bh. sportista na ZOI, a najbolji plasman je do sada ostvario alpski skijaš Enis Bećirbegović, koji je 1998. godine u Naganu osvojio 21. mjesto u spustu.

Najbrojnija delgacija u Pekingu bar kada je u pitanju region biće ona iz Slovenije. Ovu zemlju predstavljaće čak 43 takmičara. Kada je u pitanju Hrvatska, nastupiće ukupno 11 sportista. Crnu Goru će predstavljati troje sportista, a uzdanice Srbije u Kini biće Nevena Ignjatović i Marko Vukićević (nosilac zastave na otvaranju) koji će se takmičiti u alspkom skijanju.

(RTV GD/Nezavisne)

Najnovije

spot_img