BiH iz Rige počinje lov na Evrobasket

Preporučujemo

Košarkaška reprezentacija BiH večeras počinje kvalifikacije za Evrobasket 2021. godine. “Zmajevi” u lov na povratak na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta kreću iz Rige, gdje će ih ugostiti uvijek neugodna selekcija Letonije.

Izabranici selektora Vedrana Bosnića u dobrom su raspoloženju stigli u Rigu, gdje su juče obavili i dva treninga. Iako na startu kvalifikacija neće moći računati na ponajboljeg košarkaša Nemanju Gordića, u bh. taboru vlada optimizam pred uvodne duele protiv Letonije, a onda i Grčke u ponedjeljak. Pobjeda u jednom od ova dva meča dovela bi bh. košarkaše u dobru poziciju pred drugi prozor kvalifikacija, koji se igra u novembru.

“Veoma je važno da svi budemo na nivou i onda imamo šansu da pobijedimo. Najvažnije je da igramo timski i da damo maksimum”, poručio je uoči odlaska selektor Vedran Bosnić, koji će na raspolaganju imati sve pozvane igrače.

Na njegovom spisku su: Andrija Stipanović, Filip Adamović, Miralem Halilović, Muhamed Pašalić, Kenan Kamenjaš, Edin Atić, Milan Milošević, Adin Vrabac, Aleksandar Lazić, Emir Sulejmanović, Sani Čampara i Amar Alibegović.

Utakmica između Letonije i BiH igra se večeras sa početkom u 18.30. U okviru Grupe H sastaju se još Grčka i Bugarska. Večeras će biti odigrano još sedam mečeva kvalifikacija. Hrvatska će na startu pred svojim navijačima dočekati Švedsku, dok će Crnogorci ugostiti Veliku Britaniju. Inače, nakon što je preskočio utakmicu prvog kola kvalifikacija protiv Finske (bila na programu sinoć), srpski košaraški as Miloš Teodosić neće biti na raspolaganju selektoru Igoru Kokoškovu ni za utakmicu protiv Gruzije, koja se igra u nedjelju u Beogradu. Naime, Košarkaški savez Srbije nije uspio da se dogovori sa Virtusom u vezi sa osiguranjem Teodosića, koji se već vratio u Italiju.

Parovi (petak), Grupa C: Češka – Danska (20.10), Belgija – Litvanija (20.30), Grupa D: Hrvatska – Švedska (18), Turska – Nizozemska (18), Grupa G: Crna Gora – Velika Britanija (19), Njemačka – Francuska (20), Grupa H: Grčka – Bugarska (18), Letonija – BiH (18.30).

Najnovije

spot_img