Počinje izgradnja trening kampa FK Sarajevo

Počinje izgradnja trening kampa FK Sarajevo

90
0
PODIJELI

U svečanom salonu „Svetozar Vujović“, koji se nalazi u prostorijama bordo kluba, dana 23.12.2014. godine potpisan je ugovor o projektovanju i izvođenju građevinsko-zanatskih radova između FK Sarajevo kao investitora i kompanije HERCING d.o.o. Sarajevo kao izvođača radova na trening kampu Fudbalskog Kluba Sarajevo u Butmiru, piše zvanična web stranica FK Sarajevo.

Ugovore su potpisali generalni direktor FK Sarajevo Dino Selimović i direktor HERCING d.o.o. Sarajevo Emir Sadžak.

“Ovo je vrlo značajan, rekao bih historijski dan za FK Sarajevo. Konačno će naš Klub, po prvi put u svojoj historiji, imati svoj dom, svoje terene i svoje prostorije.”, kazao je predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo g. Edis Kusturica.

Svoje zadovoljstvo potpisanim ugovorom nije krio ni g. Emir Sadžak, direktor HERCING d.o.o. Sarajevo:

“Ovo je značajna investicija u Općini Ilidža i vjerujemo da će realizacijom ovog projekta biti otvoreno i nekoliko novih radnih mjesta, te biti stvoreni uslovi za kvalitetan trenažni proces i rad svih selekcija FK Sarajevo. Raduje nas što smo dio tima koji će raditi na njegovoj realizaciji.”, kazao je Sadžak.

Planirano je da radovi počnu sredinom januara, a da pripremni radovi budu gotovi do kraja aprila 2015. godine. Tri terena, od čega dva sa prirodnom travom i jedan sa vještačkom travom, sa pratećim sadržajima, planirano je da budu spremni i u funkciji do kraja ljeta 2015. godine, navodi se na zvaničnoj web stranici koševskog premijerligaša.