Larisa Cerić proglašena najboljim sportistom BiH u 2014. godini

Larisa Cerić proglašena najboljim sportistom BiH u 2014. godini

59
0
PODIJELI

Larisa Cerić proglašena je sportistom godine u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Dvadesettrogodišnja džudo reprezentativka BiH priznanje Olimpijskog komiteta BiH osvojila je zahvaljujući osvojenom drugom mjestu na Evropskom prvenstvu u Montpellieru, trećem mjestu na Grand Prixu u Bukureštu te pobjedama na evropskim kupovima.

Cerić je proglašena i najuspješnijom sportašicom BiH u 2014. godini, dok su priznanje za najuspješnijeg sportaša u 2014. podijelili alpski skijaš Igor Laikert i džudist Harun Sadiković. Olimpijski komitet BiH je priznanje za najuspješnijeg trenera dodijelio Branislavu Crnogorcu, selektoru džudo reprezentacije BiH.

Najuspješnija reprezentacija BiH u godini na izmaku je nogometna A reprezentacija BiH, dok su priznanje za najuspješniji sportski klub u 2014. dobili Atletski klub Borac i Košarkaški klub Spars. Najbolja mlada sportistkinja u kategoriji juniorki u 2014. je džudistkinja Aleksandra Samardžić, a najbolji mladi sportista u kategoriji juniora Vedad Ramić (plivanje).

Olimpijski komitet podijelio je i niz specijalnih priznanja. Tako su za sportistu godine u konkurenciji neolimpijskih sportova proglašeni karatist Admir Zukan i reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić. Priznanje za sportski podvig dobio je bh. rukometni reprezentativac Ivan Karačić, dok je Amelu Mekiću dodijeljeno priznajne za fair play.

Specijalna priznanja dodijeljena su i omladinskim košarkaškim reprezentacijama (U-20, U-18 i U-16), Ismaru Mujezinoviću, Mehmedu Sokoloviću, Muhamedu Mujiću, Namiku Omeroviću, Husniji Kajmoviću i Lejli Šebić.

(Radio Glas Drine/FENA)